hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Itt az idei serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt magyar női bajnokság!

Ma Bükön kezdődik a „Caramell Premium Resort” női ökölvívó magyar bajnokság.

– Az ifjúsági versenyzők lesznek a középpontban, mivel novemberben ifi világbajnokságot rendeznek Indiában. A felnőttek abból a szempontból érdekesek, hogy jövőre két világversenyük is lesz, Európa-bajnokság és világbajnokság is. Azokat a juniorokat is érdemes lesz figyelni, akik jövőre lépnek át az ifi korcsoportba, s majd az ifjúsági olimpiára kvalifikáló Eb-n mutathatják meg magukat – mondja Kovács Mária szövetségi kapitány. Ezekből a szemszögekből kell majd figyelnünk a versenyt.

– A felnőttek közt kikre kell majd különösen figyelni?

– Némileg megfogyatkoztak a versenyzők. Az 51 kg-ban Beri Krisztina lesz érdekes,Szűcs Szabina súlycsoportot váltott, az 54-ből felment az 57 kg-ba. Nagy Tímea pedig nem sokkal a szülés után a +81 kg-ban próbál szerencsét, várhatólag egy ellenfele lesz. Külön figyelemmel leszek az első éves felnőtt Pallás Szimonettára. Jövőre még érdekesebb lesz, mert olyan eredményes utánpótlás korú versenyzők lépnek fel a felnőttbe, mint Nagy Angéla vagy Károlyi Gabriella.

– Hol várja a legélesebb párharcot?

– Az 51 kg-ban Beri és Böde döntője lehetséges. Böde Anita munkahelyi elfoglaltságai szerint vesz részt a boksz életben, s most itt van és az állapotától függően feladhatja a leckét Berinek.

– Kik és miért fognak hiányozni a mezőnyből?

– Papp Dorina térdműtétje miatt hagyja ki a versenyt.

Közelgő események