hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrovics már döntős

Szófiában bemutatkoztak a magyar versenyzők is a Balkán Kupán, de a három lehetőségből sajnos csak egy alkalommal örülhettünk a továbbjutásnak Petrovics Gabriella révén.

Csütörtöki eredmények:
51 kg Kondákor Emilia – Di Bari Mery /ITA/ 1-4

Kondákor nem találta fel magát a tavalyi év olasz ifi bajnokával szemben, akinek bár már kétszer is sikerült kijutnia ifi Európa-bajnokságra, de még nyeretlen. Kondákor nem tudta felvenni az olasz diktálta fordulatszámot, fejben nem volt ott, nem tudott ráhangolódni a meccsre és így el is ment a mérkőzés.

69 kg Budai Vivien-Patrycia Borys /POL/ 0-5

Budai harcosan bokszolt, nagy iramot diktált, a harmadik menetre el is fáradt. Budai egy új arcát mutatta, mert ő inkább kontrabokszot mutat, most viszont váltott, próbált előre menni, folyamatosan támadni az ifi Eb (2017) és junior Eb (2016) bronzérmes, az idei Szilézia Kupa aranyérmes lengyel ellen – mondta Kovács Mária szövetségi kapitány.

75 kg Petrovics Gabriella – Ewelina Manka /POL/ 5-0

Petrovics nagyon fegyelmezetten tartotta magát a taktikai utasításokhoz. Az ifi Eb ezüstérmes (2017) és junior Eb (2016) bronzérmes lengyel lány a 81 kilóból lépett egy súllyal lejjebb. „Azt kértem tőle, hogy folyamatosan próbáljon egyenes távolságban maradni, mivel neki van egy olyan hibája, hogy néha „bedobálja a fejét”, túl közel ugrik az ellenfeléhez. Az volt a feladata, hogy tartsa a távolságot. Gabi próbált minderre figyelni és célratörő volt.” A svéd Theresa Edrud lesz a döntőbeli ellenfél okt. 21-én.

Pénteken két magyar lép ringbe, mindketten a döntőbejutás reményével.

60 kgVillás Vera – Zhuldyz Toikova (kazah)
+81 kg Juhász Adrienn – Anupama (indiai)

 

Közelgő események