hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyolc férfi ifjúsági versenyző utazik a korosztályos Európa-bajnokságra!

A hölgyek mellett férfi ifjúsági csapatunk is nyolc fővel képviselteti magát a közelgő Ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyet az adriai-tenger partján fekvő Roseto degli Abruzzi városa rendez meg Olaszországban. A férfiak számára is ez az egyedüli kvalifikációs esemény a szeptemberi, Argentínában esedékes Ifjúsági Olimpiai Játékokra, valamint az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnokságra.

Férfi ifjúsági válogatottunk is több eseményen szerepelt a kontinensviadalra való felkészülés során, ezek közül kiemelkedett a montenegrói Podgorica emlékverseny, valamint minden idők legerősebb Bornemissza emlékversenye. Felnőtt Eb-ezüstérmesünk, ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány vezetésével a korosztályos csapat februárban a franciákkal, míg áprilisban a norvégokkal, a jordánokkal és az argentinokkal is készült, erős sparring partnerekkel szemben.

„Nagyon sikeresek voltak a nemzetközi edzőtáborok, rohamléptékben fejlődtek a srácok az elmúlt hónapokban. Bízom benne, hogy mindenki a legjobbját tudja nyújtani az ifjúsági Európa-bajnokságon, téthelyzetben. Mindenki nagyon lelkes, jó állapotban van, és úgy gondolom, az augusztusi budapesti világbajnokságra, a fő célunkra, készen leszünk. Addig még több helyen fogunk versenyezni, edzőtáborozni, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek a versenyzőink augusztusban” – értékelte az edzőtábort ifjabb Balzsay Károly és egyúttal kiemelte legfőbb idei célunkat.

A debreceni Bernáth Attila (49kg) a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstéremmel zárt, remek teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapokban és képes lehet ezúttal is dobogóra állni a legkisebbek között Olaszországban. A csapat tagjai közül a rutinos Barbosu Tibor (69kg) serdülő Európa-bajnokságot nyert 2014-ben, míg Báki Alex (56kg) a 2016-os junior Európa-bajnokságon lett aranyérmes, mindketten remek felkészülésen vannak túl.

Kecskemét városát ketten is képviselik majd a válogatottban, Borsos Tamás (52kg) mellett a montenegrói nemzetközi tornán aranyérmes Fehér Koppány (+91kg) is szerepet kap Olaszországban. Az egri Danyi Dániel (60kg) a Bornemissza emlékversenyt nyerte meg idén, míg Rostás Armandó (64kg) már 2014 óta tagja a korosztályos nemzeti válogatottaknak.

A 17 esztendős újpesti Kóczián Dávid (75kg) a csapat legfiatalabb tagja, aki tavaly az azerbajdzsáni Hejdar Alijev tornán tette le a névjegyét, kazah ökölvívót is legyőzve egy ezüstéremmel. A csapat kilencedik tagja a tavalyi ifjúsági Eb-ötödik helyezett Egervári Richárd (81kg) lett volna, de kéztörése miatt ki kell hagynia a versenyt, nem utazhat Roseto degli Abruzziba.

Az induló magyar férfi csapat az Ifjúsági Európa-bajnokságon

 49kg: Bernáth Attila (Debreceni VC, születési idő: 2000. február 4.)

 52kg: Borsos Tamás (Kecskeméti SC, születési idő: 2000. szeptember 24.)

 56kg: Báki Alex (MTK, születési idő: 2000. december 28.)

 60kg: Danyi Dániel (Egri Városi Sportiskola, születési idő: 2000. augusztus 29.)

 64kg: Rostás Armandó (FTC, születési idő: 2000. augusztus 23.)

 69kg: Barbosu Tibor (MTK/Madárfészek Akadémia, születési idő: 2000. november 6.)

 75kg: Kóczián Dávid (UTE/Madárfészek Akadémia, születési idő: 2001. február 27.)

 +91kg: Fehér Koppány (Kecskeméti SC, születési idő: 2000. július 21.)

Közelgő események