Erdei: Madarat lehetett volna fogatni velem

Erdei: Madarat lehetett volna fogatni velem

Erdei: Madarat lehetett volna fogatni velem

- Hogy tetszettek a tanítványaid a Bocskai elődöntőiben? Szaka ahhoz képest, hogy még csak 19 éves, érett bunyót mutatott - mondja Erdei Zsolt. Kijött abból a hibából, amit egy nappal korábban még elkövetett, amikor is elsütötte a puskaport az elején és a harmadik menetben összecsuklott. Pista nem hogy nem csuklott össze a harmadik menetben, de még erősíteni is tudott, sikerült egy megrendítő erejű ütést bevinni, amivel rászámoltak az ellenfelére. Szaka most parádésan bunyózott egy korábban Bocskait is nyert, igen érett kazah ellen.

Virbán Gabi nagyon elfáradt, de egy ritka szoros összecsapáson sikerült hoznia a meccset. Annyira örültem a győzelmének, hogy madarat lehetett volna velem fogatni. Olyan eufórikus állapotba kerültem, mintha én nyertem volna. Nekem fontosak ezek a srácok, fontos, hogy a magyar csapat nemzetközi szinten le tudja tenni a névjegyét.
 
- Mi várható tőlük a döntőben?
- Szaka ellenfele egy orosz lesz, aki az elődöntőben a harmadik menetben már meg volt szorítva és erre lehet építeni ma is. Ha Pisti ma is jól osztja be az erejét és kitart a harmadik menetre, akkor ez lehet egy fontos kulcs ehhez a meccshez. Az oroszok általában nyugodtan bokszolnak, kivárásra mennek, ki kell őket zökkenteni ebből az állapotból. Ha ez sikerül, akkor az orosz kiesik a stratégiájából és megnyílik az esély.
 
Virbán tud verekedni is, amit tegnap a grúz ellen bizonyított, de tud vívni is. Az angol EB ezüstérmes ellenfele inkább a vívó stílusban van otthon. Gábor előtt sem ismeretlen ez a harcmodor. Jó szemmel ki tudja venni a fejét az ütések elől és ebből tempóban tud ütni. Én nem sürgetném a dolgokat a meccs elején, a feladat az lesz, hogy inkább úgy ossza be az erejét, hogy a munkájában ne legyenek hullámvölgyek. Az utolsó fél percre ütőképes erőt kell tartalékolni, képesnek kell maradni ritmusváltásra.

fotó: Koppányi Szabolcs

Támogatók