hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

ifj. Balzsay harapós csapatot kíván az Eb-re küldeni Ukrajnába

A Duna Arénában tartotta soron következő elnökségi ülését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége.

Erdei Zsolt elnök az elmúlt egy hónap eseményeiről tartott rövid tájékoztatást. Elmondta, hogy munkatársaival együtt számára a vezérelvek három szóban foglalhatók össze: átláthatóság, mérhetőség és sikerorientáltság! Az eltelt egy hónap legfontosabb eseménye az április 29-i tatai szakmai konferencia volt, mely elfogadta az etikai kódexet és az átigazolási szabályzatot. Erdei elmondta, hogy újraválasztották az edzőbizottságot, melynek elnöki posztjára a szövetségi kapitányt, ifj. Balzsay Károlyt állították.

Ifj. Balzsay:

– Szeretnénk új életet lehelni az edzőbizottságba és havonta fogunk ülésezni, és ott tényleges problémákról és a megoldásokról tárgyalni.
Balzsay Károly büszkeséggel számolt be a hétvégi remek magyar sikerekről Belgrádban, és szólt a magyar eredményektől sem mentes utánpótlás versenyekről is Podgoricán és Nyitrán. “Belgrádban Harcsa három győzelemmel szerzett aranyérmet, a döntőben olyan harmadik menetet produkálva a török fiú ellen, hogy így még nem láttuk bokszolni. A feladat egyértelmű, ezt a formát kell megtartani az ukrajnai EB-ig. A fiatal Kovács Richard négy nap alatt négy meccset vívott és csak az utolsón kapott ki az EB ezüstérmessel szemben. A torna végére sajnos elfáradt, de ez érthető, mert ez volt élete első ilyen sikerrel zárult tornája.”

– Hétfőtől központi felkészülés kezdődik Tatán, majd 15-étől 5-6 ország jelenlétében indul a kesztyűs edzőtábor. Egy héten keresztül délutánonként csak ökölvívás lesz a program. Újabb egy hét után következik az élesítés. Teljes csapatot szeretnék Harkivba küldeni – mondta Balzsay, kiélesített, motivált öklözőkkel. A következő hetekben nagy lendületet vesznek a fiúk és harapós csapatot ígérek az EB-re (június 16-24).

Megay Róbert gazdasági igazgató többek közt elmondta, hogy a MÖSZ-ben rendben lezajlott az átadás-átvétel és szólt arról is, hogy a MÖSZ új struktúrájába nem terveznek főtitkári munkakört, inkább operatív igazgatói állás betöltése van napirenden.

– A szerződés ellenére az EMMI-től még nem kaptuk meg az idei évhez a finanszírozást. A MÖSZ előző elnökségének köszönhető megtakarítások terhére sikerült a régiókat és a klubokat előfinanszírozni az év elején. A jövőben a régiókra óriási szerep hárul majd, ők tartják majd a szoros kapcsolatot a területükre eső egyesületekkel. A régiók lesznek a felelősök az egyesületeik gazdálkodásáért, a MÖSZ pedig elszámol az EMMI-nél. Ez a rendszer január 1-től lép majd életbe.

Csötönyi Sándor tiszteletbeli elnök felszólalásában javaslatot tett arra, hogy az elnöki funkció a jövőben javadalmazással járjon. Ennek a módját a következő hetekben dolgozzák ki az illetékesek. A következő elnökségi ülés időpontja július 4.

Fotó: Bilics József

Közelgő események