hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nincs tanítvány mester nélkül

Az Új Európa Alapítvány jelölteket keres a Mester-M-díjra. A kuratórium az arra leginkább érdemesek közül tízet választ ki a művészetek, a tudományok és a sport területeiről. A díjazott mesterek anyagi elismerése egymillió forint. Közöljük a jelölés feltételeit és módját.

Nincs tanítvány mester nélkül, hangzik a Mol Új Európa Alapítvány jelmondata, amely az élet minden területére érvényes. A sportban azonban talán még hatványozottabban is, hiszen a legfényesebb érem mögött nem csupán a sportoló kiváló teljesítménye húzódik meg, de edzője, edzői szaktudása és áldozatos munkája is. A zajos sikerek közepette azonban gyakran megfeledkezünk róluk. Különösen azokról, akik a legkisebbekkel, tehát a gyerekekkel foglalkoznak. Pedig sok esetben ott dől el minden. A korán elsajátított helyes technika a későbbi sikerek alapja.
Az Új Európa Alapítvány évről évre jutalmazza a művészetek, a tudomány és a sport területén az arra leginkább érdemes oktatókat, tanítókat. A Mester-M díjat tíz évvel ezelőtt alapították, a kuratórium minden esztendőben több száz jelölés közül választja ki a díjazottakat. A sportban, azon belül is az utánpótlás-nevelésben tevékenykedők közül 2018 tavaszán ismét három szakember részesülhet az egymillió forintos díjazásban. Az erkölcsileg és anyagilag egyaránt jelentős elismerés első kitüntetettje, Gerevich György, a Vasas kardvívóinak, így Szilágyi Áron későbbi olimpiai bajnok mestere volt 2007-ben.

De ki lehet jelölt?
Az a lelkes edző, aki sok gyerekkel szerettette meg a sportot, aki a sportteljesítmény mellett a tanulmányi eredményekre is figyelt. Olyan tanárokról, edzőkről és pedagógusokról van tehát szó, akik 18 év alatti fiatalokat oktatnak, a tanítványaik pályafutását önzetlenül és eredményesen segítik, ugyanakkor szakmai és emberi példát is állítanak eléjük.
Ha ismer ilyen edzőt, jelölje a Mester-M díjra!

A jelölés módja:
A Mester-M díjra online, név és elérhetőség megadásával, valamint rövid indokolással itt lehet jelölni 2017. december 31-ig.

A díjról bővebb információkat az Új Európa Alapítvány, valamint a Mol honlapján találnak.

Közelgő események