hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kedden rajtol a Nemzetek Kupája!

2018-ban már hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetek Kupáját, amely a Bokszvilágszövetség egyik legrangosabb, A kategóriába tartozó női viadala. Idén Zombor városa ad otthont január 9-től 15-ig a rangos nemzetközi versenynek, ahol ezúttal is három korosztály (ifjúsági, junior és felnőtt) legjobbjai csaphatnak össze.

Hazánk 3 junior, 5 ifjúsági és 3 felnőtt öklözővel képviselteti magát a tornán, így 11 versenyzőnkkel India, Kazahsztán és a házigazda Szerbia után a negyedik legtöbb bokszólót adjuk a világ 30 országának több mint 170 kiválóságát felvonultató megmérettetésére. Népes táborunkat négy edző, Kovács Mária, Ancsin Katalin, Salánki László és Szuknai Zsuzsanna kíséri majd déli szomszédunkhoz, illetve a harcosokon kívül még egy bírót, Krizsa Máriót is delegáltuk a nemzetközi versenyre.

Junior kategóriában végül Balogh Zsanettért (46kg), Megyeri Barbaráért (52kg) és Csóka Klaudiáért (75kg) szoríthatunk majd január 9-től, hogy minél szebb eredménnyel zárják a viadalt. A korábbiakkal ellentétben sajnos Csenge Jozó és Botos Fruzsina nem lesz ott a versenyen.

Monostori Lídia (48kg), Lakotár Hanna (54kg), Tarnóczy Tamara (51kg), Kiss Bettina (54kg) és Matesz Viktória (57kg) az ifjúsági mezőnyben lép majd a kötelek közé. A tornán immár másodszor szereplő Kiss Bettina 2017-ben még a juniorok mezőnyében szerzett aranyérmet, most egy korosztállyal feljebb próbálhat szerencsét. Tarnóczy Tamara a tavalyi esztendőben ugyancsak döntőbe jutott a szerbiai nemzetközi tornán, és végül ezüstéremnek örülhetett. Villás Veronika mégsem indul a viadalon, kint lesz viszont Hámori Luca (60kg), aki egy sérülés után tér vissza a „fedélzetre”, azonban a kockázatok elkerülése végett, mint edzőpartner utazik Zomborba.

A felnőttek között lép majd szorítóba Nagy Angéla (57kg), Oláh Eszter (64kg) és Nagy Tímea (81kg). Beri Krisztina és Juhász Adrienn ezúttal nem lesznek ott, hogy összemérjék tudásukat a többiekkel.

Honlapunk természetesen folyamatosan beszámol majd az egyes versenynapok eseményeiről, a küzdelmek végét követően.

Öklözőinknek sok szerencsét kívánunk a január 9-én (kedden) kezdődő tornára!

Közelgő események