hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Római Ruben visszavágott az Énekes emlékversenyen elszenvedett vereségért a Junior-és Ifjúsági Ob harmadik napján

Újabb 45 mérkőzéssel folytatódott az ifjúsági és junior országos bajnokság Debrecenben, a harmadik versenynap rengeteg izgalmat tartogatott. A győztesek a döntőbe masíroztak, a klasszisaink közül többen ezt döntő fölénnyel érték el, míg mások ezt szorosabb mérkőzéseken harcolták ki. Római Ruben meglepetésre legyőzte Varga Enrikót az ifjúságiak elődöntőjében, míg Szőllősy Áron, Dévényi Izabel, Oláh Levente és a Búza testvérek folytatták kiváló szereplésüket Debrecenben.

A harmadik versenynapon mind a két korosztály legjobbjai a kötelek közé léptek, és annak ellenére, hogy több összecsapás idő előtt dőlt el, remek küzdelmeket láthatott a szakma. A több versenyzőt felvonultató klubok mellett számos kisebb egyesület ökölvívója is győztesként hagyhatta el a szorítót a harmadik versenynapon.

A junior országos bajnokságon a 2004-2005-ben született versenyzők indulhatnak, és a versenyük egyben válogató a november végén, valamint december elején sorra kerülő szófiai junior Európa-bajnokság előtt. Az ifjúsági országos bajnokságon a 2002-2003-ban született ökölvívók vehetnek részt, és ők is a korosztályuk novemberi montenegrói Európa-bajnokságára készülnek.

Összesen 212 ökölvívó volt jelen az első nap előtt a mérlegelésnél, és vesz részt a két korosztály közös országos bajnokságán a Hajdúság fővárosában, Debrecenben. A juniorok küzdelmeiben 128-an, az ifjúságiak között 84-en szerepelnek az országos bajnokságon. A lányokat 62-en képviselik a két korosztály versenyén, amely idén az első országos bajnokság az Ostrom Kupát, és a kisebb eseményeket követően.

A nap összecsapása

Az Egri Sportiskola tehetsége Szőllősy Áron két junior Európa-bajnokságon szerepelt az elmúlt években, és jelentős nemzetközi rutinra is szert tett. A 17 esztendős versenyző első évét tölti az ifjúságiak mezőnyében, de technikai tudása már az országos bajnokság előtt a fő esélyesek közé emelte. Szőllősy a nyíregyháziak tehetségével, a sokat fejlődő Petrimán Patrikkal találkozott a kisváltósúly (64kg) elődöntőjében. Az egri versenyző tudása legjavát nyújtotta a legjobb négy között, és taktikai érettsége győzelmet hozott a számára, így Horváth Krisztián ellen meccselhet az aranyéremért.

A nap meglepetése

Római Ruben az Utánpótlás Olimpián már győzött 2018-ban, de nem ő volt a favorit a KSI versenyzője, Varga Enrikó ellen. Az idei Énekes István ifjúsági emlékverseny döntőjében már összecsaptak, amelyet akkor Varga nyert meg 4:1-es pontozással. Római alaposan felkészült az ifjúsági magyar bajnokságra, és revánsot vett az idén februárban elszenvedett vereségért. Ezúttal Római taktikai akarata érvényesült, és 3:2-re felülmúlta a KSI versenyzőjét, így ő kerülhet szembe a döntőben a pécsiek 17 éves tehetségével, a kétszeres junior Eb-bronzérmes Samu Ferenccel.

A nap összefoglalója

A Kőbánya kiemelkedő junior női versenyzője, Kovács Laura Fanni a 2019-es korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmes volt elsőévesként. A 2019-es junior Eb-bronzot követően három súlycsoportot lépett feljebb, sokat erősödött az immáron 16 esztendős ökölvívó, és igazi dominanciát mutatott be Bognár Dzsenifer ellen. Kovács elsöprő lendülete gyors technikai döntő fölényes sikert eredményezett, és várhatja a Márton Eszter elleni döntőt, amely a női junior mezőny legjobban várt csatája.

Dévényi Izabel serdülő Európa-bajnoki címe mellett minden ellenfelét legyőzte 2019-ben, a teljes orosz élvonalat is maga mögé utasítva. Ilyen előjeleket követően természetesen a 15 esztendős versenyző a junior harmatsúly (54kg) magasan legtapasztaltabb bokszolója, és ennek megfelelően egyhangú pontozással múlta felül a Vasas ökölvívóját, Horváth Laurát. Dévényi a döntőben Bagi Bernadett ellen küzd meg az aranyéremért, és abszolút favoritja annak az összecsapásnak is.

A tatabányai Oláh Levente az elmúlt két esztendőben sorra járta az eseményeket, és lépésről lépésre fejlődött a boksztudása, de arra azért kevesen számítottak, hogy Cservák Zoltán ellen ennyire magabiztos győzelmet arat. Ellenfele szerepelt tavaly a junior Európa-bajnokságon Romániában, de nem tudta megállítani Oláh rohamait Debrecenben. A tatabányai bokszoló döntő fölénnyel győzte le Cservákot, a döntőben Petrovics Krisztofer ellen mutathatja meg tudását.

A junior fiúk versenyében a kőszegi testvérpár mindkét tagja hozta a hagyományosan kiemelkedő formáját. Előbb Buza Rafael sokkolta Sámuel Martint a könnyűsúlyúak (60kg) között, ellenfele ringsarka már az első menetben feladta a küzdelmet. Rafaelt követően testvére, Rómeó is könnyed győzelemmel melegített a döntőre, Mocsár Renátó nem volt vele egy súlycsoportban, és feladta a kilátástalan küzdelmet.

Közelgő események