hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A tizenötből három magyar léphet ringbe az U22-es Európa-bajnokság csütörtöki első versenynapján

Olaszország, és még pontosabban Roseto degli Abruzzi városa rendezheti meg az idei U22-es Európa-bajnokságot. A kisváros látta el házigazdai feladatokat a 2018-es ifjúsági Európa-bajnokságnak, amely egyben kvalifikációs torna is volt az Ifjúsági Olimpiai Játékokra.

A magyar válogatottat hat női és kilenc férfi korosztályos versenyző képviseli az U22-es Európa-bajnokságon. A MÖSZ elnökségi tagja, Dr. Pálos Péter a csapat vezetője, de természetesen a válogatottal tartott Tóth Zsuzsanna főtitkár is. Bertók Róbert szövetségi kapitány mellett a szakmai munkát Alvics Gyula, Régi Dániel, Ancsin Katalin és Seres Attila edzők, valamint Makocsai Sándor fizioterapeuta látják el.

A sorsolást követően kiderült, hogy 92 női és 192 férfi ökölvívó szerepel a korosztályos Európa-bajnokságon, amelynek első versenynapja június 17-e. A rosetói versenyre regisztrált 41 nemzet mindegyike képviselteti magát az U22-es Európa-bajnokságon, így ezzel az esemény korábbi rekordjai meg is dőltek.

Az U22-es Európa-bajnokság első alkalommal pénzdíjas, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) az aranyérmeseknek 8000, az ezüstérmeseknek 4000, míg a bronzérmeseknek egyaránt 2000-2000 eurót biztosít.

Az első versenynapon a magyar csapat tagjai közül Bundovics István (60kg), Kozák László (69kg), és Cservenka Róbert (75kg) lesz érdekelt. Az U22-es Európa-bajnokság online élő közvetítése az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) YouTube oldalán lesz elérhető.

„Az egyik legfontosabb első lépésünk az U22-es Európa-bajnokságon, hogy mindenki koronavírus tesztje negatív lett. Már tartottunk egy edzést is Rosetóban, majd pihenővel és megbeszéléssel folytattuk a programunkat.

A mérkőzésekre a tengerparton kerül sor, kivéve a döntőket, amelyeket majd a helyi csarnokban rendeznek meg. A megnyitóünnepségen két versenyzőnk, Kiss Levente, és Hámori Luca képviselte hazánkat. A holnapi reggeli mérlegelésen Bundovics Pisti, Kozák Laci és Cservenka Robi lesz érdekelt, és természetesen bízom a győzelmekben.

A sorsolás részleteivel, hogy jó vagy nem jó, nem kívánok foglalkozni, mert a legfontosabb, hogy mindenki bokszolja ki önmagából, ami benne van. Bízunk bennük, és az elmúlt évek munkájának gyümölcseit most kell learatni.

A legfontosabb, hogy büszke magyarként erős szívvel szálljanak szorítóba mindannyian, és ha ennek megfelelően küzdenek, akkor szép győzelmeket arathatnak az Európa-bajnokságon. Az edző kollégákkal kielemezzük az ellenfeleket, és a megfelelő taktikával küldjük fel versenyzőinket a ringbe,” foglalta össze az érkezést követő első nap eseményeit Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat versenyzőinek párosításai:

Női 54kg, 8 közé jutásért: Lakotár Hanna – Jelizaveta Kartaskova (Oroszország)

Női 57kg, 8 közé jutásért: Kiss Bettina – Valerija Gyevjatajkina (Oroszország)

Női 64kg, 8 közé jutásért: Hámori Luca – Shona Whitwell (Anglia)

Női 69kg, 8 közé jutásért: Budai Vivien – Shannon Yoka Touré (Franciaország)

Női 75kg, 4 közé jutásért: Lakos Regina – Agata Kaczmarska (Lengyelország)

Női +81kg, 4 közé jutásért: Hoffmann Réka – Marija Lovcsinszka (Ukrajna)

Férfi 52kg, 8 közé jutásért: Virbán Martin – Ahtem Zakirov (Oroszország)

Férfi 56kg, 8 közé jutásért: Virbán Gábor – Adam Hession (Írország)

Férfi 60kg, 16 közé jutásért: Bundovics István – Dzsalal Gurbanov (Azerbajdzsán)

Férfi 64kg, 8 közé jutásért: Danyi Dániel – David Gevorgian (Németország)

Férfi 69kg, 16 közé jutásért: Kozák László – Aljaz Sircelj (Szlovénia)

Férfi 75kg, 16 közé jutásért: Cservenka Róbert – Tomi Lorencsics (Szlovénia)

Férfi 81kg, 16 közé jutásért: Bárányi Péter – Conner Tudsbury (Anglia)

Férfi 91kg, 8 közé jutásért: Baracsi Dániel – Vlagyimir Uzunjan (Oroszország)

Férfi +91kg, 4 közé jutásért: Kiss Levente – Ramazan Karnukajev (Oroszország) és Oskar Safaryan (Lengyelország) mérkőzés győztese

Közelgő események