hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca a verseny nagy esélyesét búcsúztatva a legjobb nyolc közé jutott az U22-es Európa-bajnokságon

Nyolc magyar lépett ringbe az U22-es Európa-bajnokság második versenynapján, amelyen összesen 45 pár küzdelmei zajlottak. Roseto degli Abruzzi ismerős volt sok versenyzőnknek, Hámori Luca pedig fantasztikus bokszot bemutatva esélyesebb angol ellenfelét múlta felül, és a legjobb nyolc közé jutott.

A magyar válogatottat hat női és kilenc férfi korosztályos versenyző képviseli az U22-es Európa-bajnokságon. A MÖSZ elnökségi tagja, Dr. Pálos Péter a csapat vezetője, de természetesen a válogatottal tartott Tóth Zsuzsanna főtitkár is. Bertók Róbert szövetségi kapitány mellett a szakmai munkát Alvics Gyula, Régi Dániel, Ancsin Katalin és Seres Attila edzők, valamint Makocsai Sándor fizioterapeuta látják el.

Az első ringbe lépő magyar Virbán Martin volt a második versenynap folyamán, az orosz felnőtt bajnokság ezüstérmese, Ahtem Zakirov ellen kellett bizonyítania. Az 52 kilós kispesti próbálta a saját tempóját diktálni az összecsapáson, de orosz ellenfele rutinosabb volt, és a harmadik menetben végleg eldöntötte kettejük mérkőzését.

A vecsési Kiss Bettina volt a második ringbe lépő magyar Rosetóban, az orosz Valerija Gyevjatajkina elleni összecsapás első percében számolt rá a mérkőzésvezető. Bettina harcolt, nem adta fel, nagy szívvel dolgozott, mint korábban is, és bátran bevállalta az adok-kapokat, de pontozásos vereséget szenvedett.

Újabb orosz ellenfél következett a sorban, Jelizaveta Kartaskova, aki Lakotár Hanna ellen sokat mozgott lábon az első menetben. Hanna remek teljesítményt nyújtott a második menetben, és több találattal is jelezte, a mérkőzés nem dőlt el. A 20 éves magyar tehetség technikás bokszot mutatott be, ezzel alaposan megnehezítette az orosz ökölvívó dolgát, de Kartaskova jutott tovább 3-2-es pontozással.

A KSI-t képviselő Budai Vivien két évvel ezelőtt az Európa Játékokon a legjobb nyolc közé jutott, és most is nagy szívvel bokszolt az U22-es Európa-bajnokság második napján. Ellenfele a francia Shannon Yoka Touré volt, aki magassági fölényét használta ki a sokat támadó Vivivel szemben, és pontozással jutott a negyeddöntőbe.

A kőszegi Hámori Luca női ökölvívásunk egyik legjobbja 20 éves kora ellenére, és nagy reményekkel érkezett Rosetóba, miután lefogyasztott 64kg-ba. Nem volt szerencsére a sorsolásnál, mert a verseny egyik legnagyobb esélyesével azonnal összekerült a legjobb tizenhat között. Az angol Shona Whitwell ellen már az első menetben is éles volt Luca, de percről percre javult, és egy fantasztikus hajrával sikerült megfordítania a mérkőzést. Az éremért a 22 éves francia Fatia Benmessahel ellen lép ringbe a negyeddöntőben.

„A versenyen az első meccsemen rögtön egy rutinos, erős ökölvívóval találkoztam, így nem volt egyszerű dolgom. Fordított alapállású volt az angol, amely kicsit zavart. Az első menetben még kicsit bátortalan voltam, de a másodikban és a harmadikban ráéreztem mit kell csinálnom a győzelemhez. Szerencsére sikerült is véghez vinnem ezt, így a mérkőzés végén az én nevem hangzott el győztesként. Izgatottan várom a következő meccset a „bemelegítést” követően,” mondta Hámori Luca a remek győzelmét követően.

Az esti program első ringbe lépő magyarja Danyi Dániel volt, aki a németek örmény származású technikás bokszolója, David Gevorgian ellen nem találta meg a megoldást, amely sikerre vezethetett volna. A pécsi Cservenka Róbert az azeri Mirsarif Kazimzade ellen mindent megtett a győzelemért, de a pontozók nem őt látták győztesnek. Bárányi Péter pedig rutint szerezhetett az U22-es Európa-bajnokságon, az angol Connor Tudsbury májusban a tapasztalt Kovács Pali ellen is jobbnak bizonyult Litvániában.

„Két programban léptek ringbe versenyzőink a második versenynapon az U22-es Európa-bajnokságon. Virbán Martinnal sajnos nem vagyok elégedett, nem hozta a tőle megszokott teljesítményt.

Több lányunk lépett ringbe a nap folyamán, Kiss Bettinek még sok tapasztalatra lesz szüksége, hogy elérje a nemzetközi szinten. Lakotár Hanna egy értékes versenyzőnk, vele kapcsolatban az eredménnyel nem vagyok elégedett, a bírói működéssel. Hanna orosz ellenféllel szemben nagyot harcolt, a mentalitása és teljesítménye teljesen rendben volt.

Budai Vivinek még több nemzetközi rutin szükséges ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket meg tudjon oldani a jövőben. Látom benne a lehetőséget, hogy erre képes lehet technikai fejlődéssel.

Hámori Luca hatalmasat küzdött, próbálta a taktikai utasításokat követni, és néhány hiba ellenére szép győzelmet aratott angol riválisa ellen.

Az esti programban sajnos Danyi Dániel nem tudott felnőni a feladathoz, neki is sok tapasztalatra van szüksége még a nemzetközi sikerekhez.

Cservenka Robi jobban bokszolt, mint az első napon, véleményem szerint a csalódást csak az eredmény jelenti. A roppant erős azeri ellen jól bokszolt, a kollégákkal többször visszanéztük az első menetet, amelyet a pontozóknál nem nyert meg, de nálunk egyértelműen igen. A végső döntés előtt értetlenül állok.

Bárányi Péter esetében angol ellenfele még túl soknak bizonyult neki, ezért az első menetet kivárva a másodikban feladtam a küzdelmet. Holnap három magyar ökölvívó lép ringbe, és bízom benne, hogy egy sikeresebb napot zárunk,” elemezte a második versenynap eseményeit, történéseit Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A harmadik Versenynap mérkőzéseit ÉLŐBEN követhetik:

Ring A: https://www.youtube.com/watch?v=avNbuJhDGis

Ring B: https://www.youtube.com/watch?v=La8KELbPZu8

Közelgő események