hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Egymásnak estek a bunyósok a salgótarjáni színpadon

Szombat délután tizedik alkalommal rendezték meg a Botos Boksz Gálát, a 14 összecsapást a salgótarjáni Fő téren bárki megtekinthette.

Salgótarján több sportágban is büszkélkedhet igazi legendákkal, akikkel nap mit nap szembetalálkozhatunk az utcán sétálva. Közéjük tartoznak a bokszgálák névadói is, az SBTC-családhoz tartozó Botosék. András kétszer szerepelt olimpián, Münchenben bronzérmet szerzett, Montrealban a magyarok legjobbjaként ötödik lett. Ma már unokaöccsével, a hétszeres magyar bajnok Tiborral edzőként adják tovább tapasztalataikat.

Ahogy őket, úgy Radics Gigit sem kell bemutatni a nagyérdeműnek, a nógrádi származású énekesnő fergeteges hangulatot idézett a szombati mérkőzések között. A szakavatott szemek a nézők között kiszúrhatta még dr. Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi elnökét, vagy például az egykori olimpiai bajnok ökölvívót, edzőt Gedó Györgyöt is.

A Zenthe Nyár díszlete impozáns színpadot biztosított a bokszgálának, sok környékbéli kihasználta a jó időt, és hogy végre rendezvényekre lehet járni. A gálának román és svéd bunyósok adtak nemzetközi rangot, de többek között Egerből, Ózdról és a fővárosi Madarfészek akadémiáról is érkeztek versenyzők, az amatőrök mellett három profi összecsapás is szórakoztatta a megjelenteket.

Ami a házigazda Salgótarjáni Boksz SE növendékeit illeti, látszott rajtuk, hogy mennyire meg akarták mutatni a város lakóinak, rokonaiknak, barátaiknak, hogy mire képesek, így minden erejüket bedobták a szorítóban. Így esett ellenfelének Danyi Nikolasz (28 kg) is, aki az U12-esek között vívott bemutató meccset ózdi riválisával, míg Csemer Anna (46 kg) a serdülőknél egyhangú pontozásos vereséget szenvedett majd’ egy fejjel magasabb román ellenfelétől. Sikerült a győzelem viszont a klub egyik legnagyobb jelenlegi büszkeségének, Oláh Gézának (48 kg), a junior fiú egyhangú pontozással verte svéd ellenfelét, így Botos Tibor tanítványa a legjobb salgótarjáninak járó különdíjat is átvehette.

Rajtuk kívül még egy nógrádinak, a bátonyterenyei színekben induló Szomora Máténak is tapsolhattak a nézők, Gál Gyula embere megosztott pontozással kapott ki ózdi riválisától.

A legutóbb 2017-ben megrendezett eseményt ismét meglátogatta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Tóth Zsuzsanna. Az AIBA versenybizottságának alelnöke már az első bokszgálán is jelen volt, ezúttal pedig örült, hogy végre ismét sportrendezvényt rendezhettek a sportág népszerűsítésére, ráadásul nézők előtt.

– Nagyszerű helyszín a salgótarjáni Fő tér, és az időpont is tökéletes, hiszen az olimpia miatt most minden a sportról szól. Salgótarjánban remek munkát végeznek a Botos Tibor vezette fiatalok, a tavaly átadott teremben pedig adottak a feltételek is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan nagy eredményekkel örvendeztetik meg a sportág szerelmeseit – mondta Tóth Zsuzsanna.

Remélhetőleg jövőre következhet a tizenegyedik gála, de addig még számtalan fontos megmérettetés vár a salgótarjániakra.

Forrás:

Közelgő események