hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar férfi negyeddöntősünk az ötödik helyen végzett az ifjúsági Eb-n

A férfi negyeddöntőkre került sor a budvai ifjúsági Európa-bajnokság hatodik versenynapján, amelyen négy magyar ökölvívó is érdekelt volt. Sajnos egyikőjüknek sem sikerült a legjobb négy közé jutás, így a pontszerző ötödik helyen zárták a versenyt. Ezzel biztosság vált, hogy Mezei Petra maradt az egyedüli érmesünk a montenegrói ifjúsági Európa-bajnokságon.

Buza Rafael kivételével mindannyian sokkal rutinosabb riválisokkal találkoztak a legjobb nyolc között, köztük három moldávval, de mind a négyen kiadtak magukból mindent, és kis szerencsével máshogy is alakulhatott volna a versenynap. Buza Rafael jobban bokszolt, mint moldáv riválisa, két menetet meg is nyert a szakma szerint, de ez nem volt elég a győzelemhez, és a magyar óvást el is utasították.  

Bernáth Imre a moldáv Dumitru Vieru ellen hatalmas tempóban kezdett, és ha ezt a jövőben végig bírja, akkor sokakkal szemben lesz győzelmi esélye. Bogdalik Bence összesen öt mérkőzéssel érkezett Budvába, és egy nagy orosz nemzetközi tornát is megnyerő moldáv ellen bokszolt. Rutintalansága miatt veszített egy szoros összecsapáson, és ugyanez igaz Beri Kevinre is.

„Bernáth Imre nagy sebességgel kezdett, ez kicsit meg is bosszulta magát, túl gyorsan ellőtte a puskaporát a moldáv Vieru elleni negyeddöntőben. Sokat izgult, és még rutinra van még szüksége a nemzetközi porondon ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket meg tudjon nyerni, de ennek ellenére közel volt a sikerhez.

Rafi is moldáv riválissal küzdött, és sajnos az első menetben nem találta meg a kellő ritmust. A második elején felpörgött, és átvette az irányítást, többet ütött, és a harmadikban nyújtotta a legjobb teljesítményt. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy megfordította az összecsapást, de ez a pontokban nem látszódott meg, a moldávot hozták ki egyhangú pontozással. Megóvtuk a mérkőzést, de elutasították, így Rafi sem szerzett érmet sajnos Budvában.

Bogdalik Bence egy magasabb moldávval találkozott, ismét bizonyította a sokkal rutinosabb ellenfelét. Nagy csatára késztette a riválisát, abszolút újonc ezen a szinten, és kicsit több rutinnal meg tudta volna oldani ezt az összecsapást. Úgy látjuk, sok van benne, megvan a harcossága.

Beri Kevin cseh ellenféllel szemben bokszolt, nagyon jó érzékű ökölvívó, és a vereség ellenére kibokszolta magát, büszkék vagyunk rá. A cseh kapott egy intést a második menetben, a harmadikban is sokat menekült, de ekkor a bírók nem adtak neki egy újabbat sajnos,” nyilatkozta Varsányi Áron és Nagy Lajos a férfi negyeddöntőkről.

A hatodik napi eredmények az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Férfi 48kg, a 4 közé jutásért: Bernáth Imre – Dumitru Vieru (moldáv) 0:3

Férfi 63.5kg, a 4 közé jutásért: Buza Rafael – Stefan Vozneacovschi (moldáv) 0:5

Férfi 86kg, a 4 közé jutásért: Beri Kevin – David Polak (cseh) 0:4

Férfi +92kg, a 4 közé jutásért: Bogdalik Bence – Nicolae Burdiuja (moldáv) 0:5

Közelgő események