hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az Erdélyi akadémia lett az egri országos bajnokság legjobb serdülő fiú csapata

Az erdélyi akadémia lett az egri országos bajnokság legjobb serdülő fiú csapata

A serdülő, a junior, valamint a női országos bajnokság Egerben a gyergyószentmiklósi akadémia csapata eddigi legjobb szereplését érte el, a serdülő fiúk versenyében első helyen végzett a pontversenyben. A versenyen történt tapasztalatokról, eredményekről, a csapat filozófiájáról, és a jövőbeli tervekről Huszár Árpád vezetőedzőt kérdeztük.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont létrehozásáról még 2017 decemberében született meg a kormányhatározat, az alapkő letétele 2020. augusztus elsején történt meg. Az erdélyi csapat Magyarországon a Felcsúti Ökölvívó Sport Klub színeiben szerepelhet, mint hazánkban bejegyzett egyesület. A Felcsút Ökölvívó Sport Klub tizenegy versenyzővel vett részt az eseményen mind a serdülő, és junior lányok, valamint fiúk mezőnyében egyaránt.

A serdülő fiúk mezőnyében Benedek Péter (44kg), és Majlát András (60kg) révén az akadémia két aranyérmet szerzett Egerben, mindketten tapasztalt riválisokat győztek le. Buzás Róbert (50kg) is a döntőig menetelt, és csak egy nagy csatában győzte le őt az egri Horváth Richárd, a serdülő korosztály egyik legjobb döntőjében. Vajda István (42kg), és Sinka Botond (44kg) révén a gyergyószentmiklósiak további két bronzérmet gyűjtöttek be, így a serdülő fiú korcsoport legjobb csapatának bizonyultak.

„Mindig is jó érzéssel tölt el visszatérni Eger városába, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy ökölvívó tornán veszünk részt a Kemény Ferenc sportcsarnokban, így a verseny környezet nem volt idegen a gyerekek számára sem. 

Tanítványaink sikeresen hozták a tőlük elvárt teljesítményt. Több mint fél év telt el a Magyar Utánpótlás Kupa óta, és határozottan látszik az azóta elvégzett kemény munka. Több gyerekünk is jobb eredményekkel tért haza, és a ringben nyújtott szereplésük is pozitívabb volt. A Magyarok Ökölvívó Szakszövetséggel és a magyarországi klubokkal is kiváló kapcsolatokat ápolunk.

Jelenleg 45 leigazolt versenyzőnk van, a szakmai munkát Huszár Árpád és Huszár Dávid irányítják. A 2021-es évben elindítottuk az erdélyi fiókegyesületeinket (Kézdivásárhely, Nagyszalonta, Déva, Petrozsény), ahol 6 sport-, és gyerekszerető fiatalt segítettünk, hogy megszerezzék az edzői minősítéseiket, viszont szakmai munka csak és kizárólag Gyergyószentmiklóson zajlik.

Mivel a sportközpont nem üzemel, így az egyesület erényeit említeném meg. Mint edzők a legnagyobb értékekkel, a gyerekekkel dolgozhatunk, nevelhetjük őket. Minden egyes gyerek egy értékes tehetség számunkra, egy csiszolatlan gyémánt, amilyen minden egyes nap az elvégzett kemény munka által fényesebbé válik.

Amit mi meg szeretnénk teremteni a gyerekekben, az alázatos, tisztességes, becsületes, kemény munka, amely mindig a legnehezebb, de az élet bármely területén, elsősorban hosszútávon kifizetődő. Azok a sportolóink, akik Egerben a magyar bajnokság legjobb serdülő csapata lettek, most már több mint 3 éve ezen az úton haladnak és ezt az irányelvet követik. 

A legfontosabb, hogy ezeket a sportolókat tartsuk meg a sportágnak, és 2028-ban olimpikonok legyenek, nemzetünk büszkeségeivé váljanak, a székely származású háromszoros olimpiai bajnok Papp László nyomdokaiba lépjenek. 

A sportolóink minél több nemzetközi megmérettetésen kell részt vegyenek,   ahol Európa-, és a világ legjobb ökölvívói indulnak. Ahhoz hogy a legjobb légy, folyamatosan a legjobbakkal kell megmérkőzni. Mi, mint nevelők, edzők, és támogatók, alá rendeljük magunkat, hogy a sportolóinknak ezen profi feltételeket biztosítani tudjuk,” nyilatkozta Huszár Árpád értékeikről, filozófiájukról, munkájukról az egri nemzeti bajnokságot követően.

Közelgő események