hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Felnőtt országos bajnokság 2021 Megnyitó

A Mösz főtitkára Tóth Zsuzsanna, Dr.Bajkai István elnök úr és a MÖSZ elnöksége nevében nagy szeretettel köszöntött minden résztvevőt a 98. Papp László Felnőtt Férfi Országos Bajnokságon.
“A felnőtt férfi ökölvívó bajnokság legendánk, Papp László nevét viseli, háromszoros olimpiai bajnokunk nemcsak Magyarországon, de az egész világon ikonnak számít. Pályafutása mindannyiunk számára örök példa.
Az előzetes nevezések alapján 46 egyesület 101 versenyzője küzdött volna meg a Magyar-bajnoki címért, de sajnos ebben a COVID helyzetben, a megbetegedések miatt 37 egyesület képviseletében 79 ökölvívónk tudja megmérettetni magát.
Győr 2013 után, tavaly októberben rendezett felnőtt magyar bajnokságot, így a verseny visszatér a sportvárosba. Bajnokságunk rendezője a MÖSZ mellett a helyi Győri Atlétikai Klub, közösen a Gladiátor Sportegyesülettel, akik már tavaly is bizonyítottak a profi szervezéssel.
A belgrádi világbajnokságon a legtovább jutott versenyzőink, mint Bernáth Attila, Kovács Richárd és Kovács Pál is szorítóba lépnek. Sok rutinos versenyzőnk mellett ifjú 18 éves tehetségeink is megmutathatják, hol tartanak, mennyit fejlődtek.
Több súlycsoportban nagy csatákra lehet számítani az országos bajnokságon, amely a válogatottság szempontjából is fontos állomás lesz legjobbjainknak, hiszen 2022 májusában az örmény főváros rendezi meg a felnőtt férfi Európa-bajnokságot.” – Tóth Zsuzsanna

Mindenkinek fair play küzdelmeket kívánunk!
Hajrá, magyar ökölvívás! 🥊🥊🇭🇺🏆

Közelgő események