hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina – Bízom az elvégzett munkában, és hiszem, hogy jól fogok szerepelni a Bocskain

A magyar bajnokságokon 2014 óta veretlen vecsési Szűcs Szabina a tavalyi Bocskai emlékversenyen élete egyik legjobb eredményét könyvelhette el, az olasz Irma Testa elleni döntőben ugyan alulmaradt egy szoros mérkőzésen, de ezüstérme nagy lökést adott neki. A nyáron heteket Kanadában készülő ökölvívó a válogatottal Győrött edz, és nagyon várja a 2022-es megmérettetéseket.

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a 66. Bocskai István nemzetközi emlékversenyre, amelyet február 7-e és 13-a között rendez meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A női és a férfi csapat a felkészülés első hetében a Madárfészek Akadémián, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban készült Budapesten Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével, míg a héten már Győrött van a válogatott a brazilokkal együtt.

„A magyar bajnokságot követően az ünnepek családi körben teltek, meghitten, de nem álltam le ebben az időszakban sem. Mozgáshiányomat aktív pihenéssel csillapítottam, amelynek a helyi konditermek futópadja, valamint a vecsési korcsolyapálya adott otthont.

Úgy gondolom, sikerült feltöltődni, kipihenni a 2021-es esztendőt, és abszolút ki vagyok éhezve a közelgő versenyekre. Az idei év első megmérettetése a Bocskai emlékverseny lesz, amelyre a klubban végzett munka mellett edzőtáborral készülök a válogatottal Pesten, és Győrött.

Nagyon várom az edzőtábor második szakaszát, ahol a brazil csapattal készülhetek én is tovább. Jelenleg is mindössze nyolcvan deka van csak rajtam edzés előtt, így a fogyasztással biztosan nem lesz gondom. Bízom benne, hogy idén sok lehetőségem lesz bizonyítani, nagy versenyeink lesznek 2022-ben.

Az elmúlt napokban délelőttönként állóképesség, és robbanékonyságot fejlesztő gyakorlatok voltak, míg délután ütés-védés gyakorlás, valamint különböző szermunka volt. Idén is, mint minden korábbi esztendőben a karrierem alatt, a cél jobbnak lenni, és eredményesebbnek.

A debreceni Bocskai emlékversenyen tavaly ezüstérmet sikerült szereznem, így a cél természetesen ennél is magasabb. A Bocskain alapvetően erős mezőnyre, jó mérkőzésekre számítok. Bízom az elvégzett munkában, és hiszem, hogy jól fogok szerepelni,” nyilatkozta Szűcs Szabina a Bocskaira való felkészülésről.

Közelgő események