hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tallósi Peti ezüsttel zárta a Grand Prix versenyt Ustiban

Usti nad Labem legendás helyszíne a nemzetközi bokszéletnek, és 52. alkalommal került megrendezésre a Grand Prix verseny a csehországi kisvárosban. Az eseményen a magyar csapat tizenegy versenyzővel szerepelt, köztük Tallósi Péter ezüstig, valamint Csóka Nándor és Cservenka Róbert bronzig jutottak a Csehországban lezajlott Grand Prix versenyen, amelyen még a döntős napon is érdekelt volt a válogatott.

A döntőkre még Tallósi Péter maradt állva, aki a hat lengyel döntős egyikével mérkőzött meg, de az aranyérem Tomasz Niedzwiecki nyakába került. A magyar ökölvívó nem tudta a magassági fölényét a mérkőzés teljes hosszában kamatoztatni, bár az első és az utolsó menetben voltak kiváló ütései. A lengyel agresszívan támadott, amelyet jobban értékeltek a bírók, így Tallósi ezüstéremmel térhet haza.

A Grand Prix fontos állomása volt a felnőtt férfi Európa-bajnokságra készülő csapatnak, amelyen rengeteget sparringolt a magyar csapat, kemény munkát végzett a verseny mellett. A felnőtt Európa-bajnokságra Jerevánban kerül sor, az örmény főváros május 21-étől várja a csapatok érkezését. Összesen tizenhat nemzet 91 felnőtt férfi ökölvívója vett részt az erős Grand Prix versenyen, amelyen 13 súlycsoportban zajlottak a küzdelmek. 

Tallósi hosszú lábadozásból jött vissza, és bár régóta nem volt éles mérkőzése,  jól kezdte az első menetet, amelyet a bíróknál is elhozott. A második menet a lengyel versenyzőé volt, de a harmadikban megint magára talált Peti. Sajnos, mint ezen a tornán eddig, a szoros menetet – illetve mérkőzést – most sem mi kaptuk meg. 

Ezen a héten voltak értékes győzelmeink, és vélelmezett „vesztes” mérkőzéseink is. Eredménykényszer nélkül jöttünk erre a tornára, de hasznosnak ítélem meg. Jó mérkőzések, és kemény edző kesztyűzések vannak a csapat mögött. Bár nem az eredmény volt a fontos, mégis a kettő bronzéremmel, és egy ezüst éremmel, a 2016. év óta a legeredményesebb szereplése volt a magyar csapatnak, ami pozitív tény. Hétfőn folytatjuk a felkészülést az Európa-bajnokságra,” értékelte a negyedik versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat negyedik napi eredményei

86kg, döntő: Tallósi Péter – Tomasz Niedzwiecki (lengyel) 0:5

Közelgő események