hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

ifj. Balzsay Károly: Ismét élesek a fiúk

Az ukrajnai Eb-n szerzett három világbajnoki kvótával a zsebben (Harcsa, Hámori, Kovács R.) az kontinensviadalt követő rövid pihenő után újabb hosszú menetelésbe kezdtek legjobbjaink.

– Hogy épült fel a szakmai munka a két világverseny közt eltelt hetek alatt?

– Alapvető célom volt, hogy változatos legyen a program, ne fulladjon  monotóniába. Igyekeztem úgy összerakni a munkát, hogy ne váljék unalmassá – mondja ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány. Ennek megfelelően Budapesten kezdtünk, majd következett a Mátra, néhányszor a fiúk megjárták a Kékestetőt is, persze futva. Ismét a főváros, majd a kőszegi Ostrom Kupán vettek részt a versenyzők, bemutató mérkőzéseken szerepeltek. A felkészülés záró szakaszában költöztünk Tatára és itt dolgozunk az aug. 22-i hamburgi elutazásig. Az utolsó hétre csatlakoztak hozzánk a dominikaiak, akikkel nagyon hasznos kesztyűzésekben van részünk. Ezek a szakmai tréningek már a tűzbehozás jegyében zajlanak.

– Gyakorlatilag két hónapon belül kétszer kell hozni a csúcsformát. Szakmailag komoly kihívás.

– Az Eb utáni regenerációt követően fel kellett rázni a társaságot, hogy minél előbb ismét elkapják a szükséges fordulatszámot. Szerencsére mindenki hamar felpörgött és bele állt a munkába. Igyekeztem más edzéstematikát alkalmazni, hogy a csúcsforma visszatérjen. Dr. Kovács Péter diagnosztikai szakember is a segítségünkre van és a három sráccal hetente kétszer külön is foglalkozik a teljesítménynövelés érdekében. Ezekhez a felmérésekhez társultak az úgymond “színes” edzések és így kijelenthetem, hogy ismét élessé váltak a fiúk.  Mára pedig már elérkezett a rövidebb, de intenzívebb terhelések időszaka.

– Kik segítették a kiutazók munkáját?

– A táborban ott voltak velünk az U22-es válogatott tagjai, továbbá együtt készülnek velünk azok is, akiknek nem sikerült a vb-re kijutni, de a vb idején Dagesztánban vesznek részt nemzetközi tornán. Az ő jelenlétük nagy segítség volt a “hármak” számára.

– A Harcsa-Hámori-Kovács trió tagjainál milyen fejlődést tapasztal?

– Természetesen mindhárom versenyzőt feldobta a tény, hogy kvalifikáció útján kikerültek Hamburgba, ahol csak olyanok szerepelhetnek, akik már szintén túlestek a maguk nemzetközi válogatóján, hogy helyet szerezzenek a vb-n. Harcsában komoly bizonyítási vágy él, hogy még előrébb jusson, mint eddig, a két fiatal srác pedig duzzad az önbizalomtól, joggal, hisz komoly ellenfeleket legyőzve jutottak idáig. A tapasztalatlanság nem szól a javukra, de azért ez – úgy gondolom – ellensúlyozható. Az elvégzett edzésmunkát látva magam is optimista vagyok – fejezte be a nyilatkozatát ifj. Balzsay Károly.

Foto: facebook.com

Közelgő események