hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina ezüstérmes a Montana Belts tornán Franciaországban

A vecsési Szűcs Szabina ezüstéremmel tért haza a Montana Belts női tornáról, amelyet Franciaországban rendeztek meg a hétvégén. A világbajnoki és Európa-bajnoki tapasztalattal is rendelkező 24 éves magyar hölgy a döntőben csak egy rutinos olasz versenyzőtől kapott ki, így újabb éremmel szaporíthatta kollekcióját. Kiemelendő, hogy a verseny története folyamán ő volt az első magyar versenyző, aki döntőbe jutott.

A Montana Belts tornára hagyományosan Argenteuil városkában kerül sor Párizs mellett, és a teljes francia női válogatott mellett ezúttal Algéria, Olaszország, Sri Lanka, Svédország, Bolívia, Németország, Svájc, Hollandia, Brazília, Lengyelország és két magyar versenyző is szerepelt a versenyen.

Szűcs Szabina az 54 kilósok elődöntőjében a francia bajnokságokon rendre érmes Sabrina Flamand ellen kezdett, és távolról bokszolva, hosszabb kezeit használva egyhangú pontozással győzte le hazai ellenfelét. A vecsési versenyző a döntőben a 2016-os olasz bajnok Giulia De Laurenti ellen nem tudta megismételni elődöntőbeli teljesítményét, így végül ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A rangos nemzetközi eseményen szereplő másik versenyzőnk, a legutóbbi három magyar bajnokságon egyaránt ezüstérmes Korcsmáros Mercédesz a negyeddöntőben búcsúzott a Montana Belts Tornán. Legyőzője olasz volt, Laura Passatore, akinek 35 meccsel több tapasztalata a párharcukban is megmutatkozott, így Mercédesz ezúttal érem nélkül távozott Franciaországból.

Közelgő események