hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A női válogatottak is kezdenek

– Hol tart a női öklözőink felkészülése?

– Július elején lesz az ifi és a junior Európa-bajnokság. Elég mozgalmas a programunk, kezdtük a színvonalas kőszegi nemzetközi tornával, majd jött a Diákolimpia – mondja Kovács Mária szövetségi kapitány. Májusra meghívást kaptunk Lengyelországba, három nap edzőtábor és két nap verseny. A németországi Black Forresten mind a négy korcsoport versenyzési lehetőséghez jut és utána jön a hazai központi edzőtábor. Ezt úgy szeretnénk megszervezni, hogy a versenyzők tanulmányait nem akarjuk túlságosan bolygatni.

– Mik azok a markáns pontok, amelyek már egy Kovács időszak jellemzői?

– Minél több versenyre szeretnénk kijutni, a versenyeztetés nagyobb hangsúlyt kap majd a korábbinál. A számomra az is nagyon fontos, hogy nem csak a ringben, de az életben is helyt álljanak a lányok, s bizonyítsák, hogy minden tévhittel szemben az ökölvívás nem a buták sportja. Fontosnak tartom, hogy a versenyzőket mentálisan is képezzük. A irányításom alatt zajló időszak azért lesz más, mert engem az emberek is érdekelnek. A másik lényeges dolgunk, a létszámnövelés. Jó lenne ha több olyan súlycsoport is lenne, mint a 60 kg, ahol többen is viaskodnak a válogatottságért. Ebben az esetben a Bocskain is indult kick-boxos Rákóczi, Oláh Eszter és a magyar bajnok Pribojszky Kata, de egyetemi elfoglaltságai miatt nála most inkább háttérbe szorul a boksz.

– Milyen hírek vannak a csapat körül?

– Két versenyzőnk is felváltja a ringet az édesanya szerepére: Barankai Virginia és Nagy Tímea. A többiek a klubjaikban készülnek. A belgrádi tornán indul Beri Krisztina, aki egy bokasérülés után most vesz részt első alkalommal versenyen. 69 kg-ban Bugyik Alexandra lép ringbe, 75 kg-ban pedig kipróbáljuk Szatmári Petrát. Az EB ezüstérmes Petrának teret kell adni, hogy a 81 kg-ban időről időre önbizalmat szerezzen és úgy vágjon bele a 75 kg-ba. Partnernek látszik ennek az ötletnek a sikerre vitelében.

– A vezető edzőnek milyen külön feladatai vannak?

– A TF-re felvételizem. Egyszer már belevágtam, de akkor a versenyzés felülírta a tanulást. Most itt az alkalom!

Közelgő események