hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Hullott az arany, az ezüst és a bronz

Kamieniec Podolskiban a következő eredményeket érték el a magyarok a junior és ifjúsági leány tornán:

Aranyérmek
Junior:

60kg Hámori Luca (FBO), a junior EB ezüstérmes a döntőben az ukrán Vitaline Otrubát győzte le. Luca az első perctől kezdve irányította a küzdelmet. Fegyelmezett, taktikus bunyóval egyhangú pontozással nyert.
Hámori Luca – Otruba Vitalina (UKR) 3-0

63kg Matesz Viktória (GAA-NAK), a kazak Zhamila Bolat ellen nyert. Viki balkezes, magas ellenféllel került szembe. Fegyelmezetten, folyamatos támadó bunyóval győzte le a kazak lányt, ezzel megnyerte első nemzetközi tornáját.
Matesz Viktória – Bolat Zhamila (KAZ) 3-0

Ifjúsági:
75kg Petrovics Gabriella (RSK), a junior Európa-bajnok a döntőben a kazak Almira Baksarbaevát kényszerítette térdre. Gabi fordított alapállású kazak lány ellen lépett szorítóba. A magyar lány folyamatosan megelőzte ellenfelét, így egyhangú pontozással nyert.
Petrovics Gabriella – Baksakbaeva Almira (KAZ) 3-0

Ezüstérmek
Junior:
54 kg Kiss Bettina (VEC), a döntőben a hazaiak versenyzője, Jaroslava Mariancsukkal szemben maradt alul. Az ukrán lány Betti támadásait megelőzte, leforgásokból vitt be több találatot.
Marinchuk Yaroslava (UKR) – Kiss Bettina 2-1

Ifjúsági:
60kg Finesz Kamilla (FBO), a kazak Zhanna Serikova állította meg a döntőben. Kamilla nagyon jól kezdte az első menetet, sokat mozgott lábon, leforgásokból rendre eltalálta ellenfelét. A második és a harmadik menetben erősebb iramot diktált a kazak lány, így a mérkőzést ő nyerte.
Sherikova Zhanna (KAZ) – Finesz Kamilla 3-0

Bronzérmek
Junior:
50kg Tarnóczy Tamara (VEC)
57kg Hőlaki Emese (VEC-HTS)
Ifjúsági:
51kg Valkó Vivien (MAA-LFK)
54kg Károlyi Gabriella (RSK)
57 kg Nagy Angéla (DVS)
69 kg Budai Vivien (KSI)

Az elődöntők:
Junior 50kg: Tarnóczy Tamara – Danyluk Vira (UKR): Tamara hasonló képességű ellenféllel került szembe. A magyar lány nem érezte a távolságot, a nagy adok-kapokból mindig az ukrán jött ki jobban.

Ifjúsági:
51kg Valkó Vivien – Novosad Sabina (UKR):
Az ukrán nagy iramot diktált, folyamatos támadásaival egyhangúan nyerte a mérkőzést.

57 kg: Nagy Angéla – Abilkhan Sandugasch (KAZ): a kazak ki tudta használni a testalkatàból adódó előnyét. Több, mint egy fejjel magasabb volt Anginál. A magyar lány mindent megtett, de ez sajnos most kevés volt a győzelemhez.

69 kg: Budai Vivien – Madina Zhokenova (KAZ): Vivi ellenfele fordított alapállású volt. A magyar lány fegyelmezetten boxolt, betartotta a taktikai utasításokat. Számunkra meglepő volt, hogy a kazak lány nyert.

Az erős mezőnyt felvonultató torna az Európa-bajnokságra való felkészülés első állomása volt. A verseny jó kezdés volt, nagy segítségünkre lesz abban, hogy pontosan lássuk mire van szükség a felkészülésben – nyilatkozta a két edző, Kovács Mária és Ancsin Katalin.

forrás: facebook

Közelgő események