hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd győzelemmel indította útnak a magyarokat

40 európai ország képviseletében 258 öklöző száll ringbe az ukrajnai Eb érmes helyeiért és a súlycsoportonkénti első 8 poziciójáért, mely kavalifikációt jelent a hamburgi Vb-re. Magyar szempontból a lehető legjobban indult a harkivi ökölvívó Európa-bajnokság: Kovács Richárd egyhangú pontozással győzte le a finn Rasmus Bergmant.

A két Eb újonc csatájában Kovács merevebben kezdett, de szorongása szerencsére megszűnt miután lassan feloldódott. Kovács a II. menetben is hozta a verekedős bunyóját és a finn rogyadozó lábakkal, de kihúzta a menetet. A III.menet első fele oda-vissza bunyót hozott, de Kovács a meccs végén uralta a teret és végül egyhangú győzelmet szerzett.

A következő ellenfele a belorusz Makszim Viklauch lesz június 19-én. A 28 éves belorusz bokszoló megnyerte hazája bajnokságát az utóbbi két évben. Idén a Bocskai emlékversenyen harmadik lett. itt jöhetett volna létre az első Kovács Richárd elleni meccse, de a magyar bokszoló sérülés miatt nem tudott verekedni. Így Viklauch eddig még soha sem bokszolt magyar versenyző ellen. Idei legnagyobb sikere az Usov emlékverseny aranyérme.

A szombati magyar mérkőzések:

52 kg: Szaka István – Manuel Fabrizio Cappai (ITA)
56 kg: Csóka Nándor – Peter McGrail (ENG)
69 kg: Vadász András – Vasili Belous (MDA) 17-én
91 kg: Hámori Ádám – Nicolas Weizmann (GER) 17-én

Közelgő események