hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Remek magyar szereplés 12 éremmel a szerbiai Nemzetek Kupáján

Remek szerepléssel kezdték az évet női versenyzőink a szerbiai Nemzetek Kupája Női Tornán, amelyet ezúttal Zombor városa rendezett meg. A magyar delegáció három arany-, három ezüst-, és hat bronzéremmel zárta a nemzetközi versenyt, ezzel az éremtáblázaton a negyedik helyen végzett Kazahsztán, Oroszország, és Szerbia mögött.

A Nemzetek Kupája hagyományosan az év első nemzetközi tornája, amely már felkészülés volt az idei esztendő legnagyobb kihívásaira, mint az Európa Játékok, a női Európa-bajnokság és a női világbajnokság.

Összesen 177 versenyző jelent meg a Nemzetek Kupáján 21 országból és három kontinens képviseletében. A sportág nagyhatalmai közül Kazahsztán, Oroszország, Lengyelország, Kína, Franciaország, Bulgária, Németország, és Üzbegisztán részt vett a roppant erős zombori versenyen.

Kazahsztán hatalmas csapattal indult az eseményen, és 12 aranyérmével az első helyen végzett a nemzetek rangsorában. Oroszország öt első helyezéssel zárt és a második lett a csapat rangsorban. A házigazda Szerbia négy aranyéremmel a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton, míg Magyarország három első helyezésének köszönhetően az előkelő negyedik helyre került.

A Nemzetek Kupája Női Torna mind a négy korosztály részére megrendezésre került, így a serdülő, junior, ifjúsági és elit kategóriában összesen 31 győztest avattak. A serdülőknél Magyarország két aranyérmet gyűjtött be, elsőként Csorba Csenge múlta felül szerb ellenfelét, majd a következő párban Dévényi Izabell imponáló RSC győzelemmel biztosította be első helyét egy kiemelkedő orosz riválissal szemben.

A juniorok mezőnyében öt érmet szerzett a magyar küldöttség, Jónás Kornélia révén egy arany is kerülhet a vitrinbe. A már tavalyi évben a nemzetközi porondon is sok sikert arató 15 éves tehetség ráadásul kazah ellenfélt győzött le a 46 kilósok döntőjében, Szimbat Aliaszkar nem találta meg az ellenszert Jónás Kornélia támadásaira.

A korábban három világbajnokságon szereplő vecsési Szűcs Szabina kiváló formát mutatott a versenyen, két RSC győzelmét követően a súlycsoport kazah világbajnoka Dina Zsolaman is megizzadt ellene, így a 26 éves magyar versenyző értékes ezüstérmet szerzett. Ugyancsak közel járt az aranyéremhez az egri Oláh Eszter, aki a főiskolai világbajnok orosz Ornella Hetyejeva ellen győzött az elődöntőben. A fináléban erősen véleményes vereséget szenvedett a horvát Marija Malenica ellenében, de bizonyította, sokat fejlődött.

A magyar érmesek a Nemzetek Kupáján:

Aranyérem – Junior lányok 46kg: Jónás Kornélia

Aranyérem – Serdülő lányok 50kg: Csorba Csenge

Aranyérem – Serdülő lányok 54kg: Dévényi Izabell

Ezüstérem – Elit női 54kg: Szűcs Szabina

Ezüstérem – Elit női 64kg: Oláh Eszter

Ezüstérem – Junior lányok 60kg: Varga Viktória

Bronzérem – Elit női +81kg: Juhász Adrienn

Bronzérem – Ifjúsági lányok 51kg: Tarnóczy Tamara

Bronzérem – Ifjúsági lányok +81kg: Táskai Sára

Bronzérem – Junior lányok 54kg: Fekete Lili

Bronzérem – Junior lányok 57kg: Varga Beáta

Bronzérem – Junior lányok 66kg: Kovács Petra

 

Közelgő események