hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Két helyszínen egy célért

Birtokba vehették a régi-új helyszínt a PVSK ökölvívói. Az utóbbi időben kissé instabil helyzet végre rendeződött, folytatódhat a műhelymunka.

A régi idők nagy sikereit idéző Verseny utcai ökölvívó csarnok ismét edzői vezényszavaktól, és pofonok csattanásaitól hangos. Borovics Zoltán edzővel beszélgettem arról, mit hozhat a jövő a PVSK öklözőinek.

A falon fényképek régi bunyósokról, példaképekről, tisztaság rend mindenütt, hazatért az ökölvívás?

Nagyon jól érezzük magunkat itt, a ringet is felállítottuk. Ne feledjük, maga az ökölvívás is a rendről a fegyelemről szól. Itt Pécsett 16-17 gyerek vesz részt edzéseken, ejtsünk szót a másik helyszínről is, Szentlőrincről, ahol szintén 10-13 gyerekkel foglalkozunk, köztük három lány is akad. Sajnos, a létszám nagyon változó, különböző okok miatt. Van lemorzsolódás, de jönnek újak is. Szentlőrincen kisebb a termünk, de a célnak megfelel, októberben itt lesz a „Horváth Géza Emlékverseny”.

Hány éves kortól versenyezhetnek a gyerekek?

Az ökölvívást 7-8 éves korban érdemes kezdeni. Tíz éves kortól 3×1 perces bemutató mérkőzéseken vehetnek részt a gyerekek, de versenyen csak 13 éves kortól indulhatnak.

Te is itt kezdted a pályafutásod, ugye?

A PVSK-ban kezdtem a bunyót, Galambos Tibi, Szili Zoli és Bogyó Elemér voltak edzőim, és tíz évig itt versenyeztem: Kétszer második, és négyszer harmadik voltam az országos bajnokságokon. Mindig ugyanattól kaptam ki, a kétszeres olimpiai résztvevőtől, Káté Gyulától. Egyébként edzősödni is Galambos Tibi hívott. Két éve elvégeztem az edzőképzőt itt Pécsett, folyamatosan tanulok, képzem magam.

Kik a legnagyobb tehetségek?

Serdülők közül a válogatott Samu Ferikét emelhetném ki, ő részt vesz az idei Európa- bajnokságon is. De itt van Szekeres Olivér, a kicsik közül Nagy Ivót, Borovics Balázst, és Tóth Martin említem. A cél, hogy belőlük nagyon jó versenyzők legyenek, ezért dolgozunk. (Nyilas)

Közelgő események