hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

JUHÁSZ ADRIENN SZOMBATON AZ ARANYÉRT ÖKLÖZHET!

A mai mérkőzések után eldőlt, hogy a magyar csapat tagjai 7 érmet szereztek a szófiai junior és ifjúsági leány Európa-bajnokságon.
Az eddigi ötösfogathoz ma Lakotár Hanna és Kiss Bettina csatlakoztak.

Eredmények:

Juniorok

46 kg Clara Eve Brien (ír) – Monostori Lidia 5-0 – a 4 közé jutásért
Monostori először szerepelt Eb-n, sajnos a rutintalansága kiütközött.

48 kg Gula Alota (olasz) – Simon Evelin 4-1 – a 4 közé jutásért
Simon is nagyot küzdött, de a pályája elején járó kislánytól ez sajnos kevés volt.

52 kg Lakotár Hanna – Giorgia Rossi (olasz) 4-1 – a 4 közé jutásért
Lakotár szokás szerint a vívó ökölvívással nyert teret, olasz ellenfele igyekezett lefogni őt, de Lakotár rendre kibontakozott az ilyen helyzetekből és visszatámadott. Lakotár a döntőbejutásért az angol Jessica Williams-sel mérkőzik szombaton.

54 kg Kiss Bettina – Veronika Pawlak (lengyel) 5-0 – a 4 közé jutásért
Kiss nagyon harcos volt, töretlen lelkesedéssel ment előre, folyamatos támadásokkal őrölte fel a lengyel lányt. Kiss a döntőbejutásért a lett Jekaterina Marcenkoval mérkőzik szombaton.

Ifjúságiak

51 kg Anastasisa Lisinska (ukrán) – Kondákor Emília 5-0 – a döntőbejutásért
Ők ketten idén már mérkőztek, sajnos ismét az ukrán győzött, bár Kondákor most sokkal jobban szerepelt, mint az előző alkalommal. Az ukrán sokat fogott, de miután a bíró szétszedte őket, nem igazán hagyta Kondákort kibontakozni.

57 kg Donjeta Sadiku (koszovoi) – Nagy Angéla 5-0 -a döntőbejutásért
A tavalyi Európa-bajnok koszovoi megoldhatatlan feladat elé állította Nagyot, aki mindent megtett, kihajtotta magát. Színvonalas mérkőzést vívtak, talán a nap meccse volt az övék.

60 kg Cagia Aluc (török) – Finesz Kamilla 3-2 – a döntőbejutásért
Finesz két fejjel magasabb volt ellenfelénél, aki a tavalyi Európa-bajnok. Ennek ellenére a török alig volt képes találni. Szoros meccs volt, Finesznek az utosló fél percben agresszívabbnak kellett volna lennie, hogy a bírók inkább őt lássák győztesnek.

+81 kg Juhász Adrienn – Maria Dziansava (fehérorosz) 5-0 – a döntőbejutásért
Juhásznak szerencsére sikerült megmenteni az ifik becsületét. Verekedő bokszot mutatott be, hajlított karú ütésekkel nyerte meg a meccset, számoltak is az ellenfelére. A szombati döntőben azzal az orosz Kristina Tkachevavál mérkőzik, akivel tavaly is az aranyért küzdöttek Eb-n. Juhász egy éve arra készül, hogy eljöjjön az újabb találkozó és visszavághasson az Orduban elvesztett döntőért.

Pénteken pihenőnap lesz az Eb-n, a magyar csapat tagjai hosszan alhatnak, majd városnézés szerepel a programban és délután edzés.

Közelgő események