hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Énekes Árpád emléktábla avatás a XVIII. kerületben

Énekes Árpád a magyar ökölvívás kiemelkedő alakja volt. Munkája nyomán nem csupán máig hasznos szakmai könyvek születtek, de tevékenyen segítette több jeles sportolónk életútját a kötelek mellől.

Közülük a mai emléktábla avatón szerencsénk volt személyesen is találkozni Gedó György olimpiai bajnokkal és Vona József kétszeres magyar bajnokkal. Az eseményen a MÖSZ részéről Kovács László szakmai igazgató jelent meg az avatáson. Hol máshol állna méltóbb helyen az emléktábla, mint Árpi bácsi kedvenc iskolája, az egykori Rudas (mai nevén Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium) tornatermének bejáratánál.
Mától az a terem viseli a kiváló mesteredző, Énekes Árpád nevét, ahol 27 boldog évet töltött el tanárként. Az ünnepséget Csikós Mária igazgató asszony beszéde nyitotta meg, majd a diákok műsora következett. Kedves történetekkel emlékeztek vissza a kiváló sportemberre. A sort barátja és sporttársa, Kincses Ferenc folytatta, akinek anekdotáiból megtudhattuk, hogy Árpi bácsi kedvenc iskolájaként emlegette a Rudast. A rendezvényen megjelent régi tanítványok közül Kucsák László országgyűlési képviselő és Tasnádi András, a Brassó Utcai Általános Iskola igazgatója is meghatódva hallgatta a történeteket. Nem különben özvegye Kati néni és lánya, fia, valamint unokája, akik szintén részt vettek az eseményen. Külön köszönetet érdemel az avatásért Árpi bácsi kollégája, Csürke Éva testnevelő tanárnő, aki szívügyének tekintette a tábla elhelyezését.

Közelgő események