hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mondj IGENT-t az ÉLET-re!

Kedves Sportegyesületi Tagok!

Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány miatt az életünk teljesen megváltozott. Elsődleges volt a járvány elleni küzdelem, ezért a személyes kapcsolattartást is igyekeztünk minimálisra korlátozni. Emiatt a véradások száma is csökkent. A járványhelyzet enyhülésével azonban fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is. Emellett közeledik a szabadságolások időszaka, az oktatási szünet, amikor mindig kevesebb a véradó.

Annak érdekében, hogy az országos vérkészletet továbbra is biztonságos szinten tudjuk tartani, és maradéktalanul biztosítani tudjuk a vérkészítményeket a betegek számára, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” elnevezéssel közös kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára.

Mivel számtalan elkötelezett, felelősségteljes sportoló is erősíti a véradók táborát, így levelünkkel az Önök egyesületének együttműködését szeretnénk kérni.

A sokak által ismert sportolók, Horváth Gábor (kajak), Kiss Gergely (vízilabda), Krizsán Szabolcs (judo), Rédli András (párbajtőr) nem csak a sportpályán adják vérüket a cél érdekében, hanem magánéletükben is rendszeresen időt szánnak embertársaik megsegítésére. Ők már csatlakoztak a kampányhoz és kiemelt szerepet töltenek be a következő hetekben a sport és véradás közötti kapcsolat erősítésében. Azonban tisztában vagyunk azzal is, hogy a nagy nevek mellett a kevésbé ismert sportolók között is sokan tartják szem előtt embertársaik segítését és járnak évente többször vért adni.

Fogjunk össze! Mutassuk meg, hogy nem csak a sportban, de az élet más területein is kiemelkedők vagyunk, és hogy úgy számíthatnak ránk embertársaink a bajban, mint csapattársaink a döntő pillanatokban.

Arra kérjük Önöket, hogy osszák meg az egyesületi tagokkal, sportolóikkal a www.ovsz.hu/mondj-igent-az-eletre oldalon található felhívást és közösségi oldalukon tegyék közzé kampányindító Facebook posztunkat.

Köszönjük, hogy felhívásunk továbbításával segíti munkánkat és hozzájárul a hazai vérkészlet megfelelő szinten tartásához!

Sok sikert kívánunk a következő versenyszezonhoz és/vagy felkészüléshez!

Sportbaráti üdvözlettel,

Bayerné Dr. Matusovits Andrea

mb. főigazgató

Országos Vérellátó Szolgálat

                                                 

Közelgő események