hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Napra pontosan egy év múlva, 2021. július 23-án kezdődnek az elhalasztott tokiói olimpiai játékok.

Az olimpiák történetében a legelső elhalasztott ötkarikás játékokról beszélhetünk, ezt pedig a frissen újraválasztott MOB-elnök, Kulcsár Krisztián is sikernek élte meg a körülményekhez képest, hiszen az egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás a törlés lett volna.

Azonban nem így történt, a NOB, a tokiói szervezőbizottság és a japán vezetés egyértelműen a halasztás, a keményebb út mellett állt ki, így a 2021-ben rendezendő Tokyo2020 az egység és a szolidaritás példa nélküli ünneplése is lesz egyben, amely nem megalapozatlan, hiszen a nyári olimpia az egész világ kilábalásának, felépülésének mérföldköve lesz. A fény annak a sötét alagútnak a végén, amelyen mindannyian, közösen haladunk át.

A tokiói olimpia a sportsikerek mellett méltó ünneplése lesz az összetartó emberiség reményének és szívósságának. Mindemellett a fenntarthatóság is hangsúlyos szerepet kap, kiemelve Japán legjobb oldalát, a gazdasági élénkítő hatást, valamint a sport egészségre és boldogságra gyakorolt hatását világszerte.

Sport, ahogy még soha nem láttuk.

Ezen vízió mentén dolgozik a NOB, a tokiói szervezőbizottság és a japán vezetés más nemzetközi civil szervezetekkel karöltve, mint például az Egészségügyi Világszervezet, azért, hogy a sportolók, látogatók, érdekelt felek, önkéntesek és dolgozók biztonsága garantálva legyen, hogy csökkentsék a halasztásból fakadó költségeket, valamint, hogy eme új kontextusban is minél biztonságosabb, letisztultabb és fenntarthatóbb játékokat tudjanak rendezni.

#StrongerTogether, avagy a közösségben rejlő erő, szolidaritás és összetartozás még soha nem volt ennyire fontos. Nem számít, mennyire különbözünk, hiszen együtt jobbak vagyunk. A világnak minden eddiginél jobban szüksége van az olimpiai játékokból fakadó egységre.

(IOC-MOB)

fotó: NOB

forrás: http://olimpia.hu/ujra-egy-evet-utott-az-ora

Közelgő események