hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség 2020. augusztus 6-án megtartott elnökségi ülésén a beérkezett pályázatok késő éjszakáig tartó kiértékelését követően, Bertók Róbert egyhangú felhatalmazást kapott a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére. A pályázatát mind a Mesteredzők Tanácsadó Testülete, mind a Szakmai Megújulás Tanácsadó Testület, mind pedig az Elnökség egyhangúan támogatta. Bertók Róbert ifj. Balzsay Károly szakvezetőt váltja, akinek munkájára a vele történő egyeztetés szerint és szakmai területen a továbbiakban is számít a Szakszövetség. Bertók Róbert az 1990-es évek válogatott „Aranycsapatának” volt a tagja, Koko, Madár, ifj. Balzsay Károly és Kótai Misi csapattársaként. Az új szövetségi kapitány kiemelt céljának tekinti az egység megteremtését az ökölvívás berkein belül, valamint a fejlődés és a siker elérése érdekében a hagyományok megőrzése mellett, új szemléletet szeretne meghonosítani munkája során. A szakmai munkában minden sportszervezet, minden magyar edző munkájára, tanácsára és együttműködésére számít.

A MÖSZ Szakmai Megújulás Munkacsoportja szintén egyhangú döntés meghozatala mellett tett javaslatot az Elnökségnek, az új Főtitkár személyének megválasztására. Az új Főtitkárt, Tóth Zsuzsannát, a Szakszövetség Elnöksége is egybehangzóan támogatta.

Az Elnökség döntött az újonnan kialakításra kerülő regionális központok vezetőinek személyéről is. Az Elnökség megszavazta az Északi Régió, a Keleti Régió, a Közép Magyarországi Régió, a Dél-Dunántúli Régió, az Észak Dunántúli Régió és az Erdélyi Régió vezetőit. A Budapesti Régió vezetői pályázatának elbírálása tekintetében még nem született döntés, új pályázatot fog meghirdetni a Szakszövetség, tekintettel arra, hogy az Elnökség a Budapesti Régió területének megosztását találta célszerűnek.

Erdei Zsolt, sportszakmai társelnök még az Elnökség ülését megelőzően lemondott az elnöki pozíciójáról és elnökségi tagságáról.

Dr. Bajkai István a korábbi vezetők munkáját megköszönte, kifejezve azt, hogy nehéz időszakban álltak helyt a munkájuk során. Dr. Bajkai István elnök gratulált az új vezetőknek és bízik benne, hogy a magyar ökölvívás egyetemes ügyének elkötelezettjeként, a legmagasabb színvonalon, eredményesen, nagy szakmai alázattal mindent megtesznek az ökölvívás sikeréért.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Budapest, 2020.08.07.

Közelgő események