hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tájékoztató a COVID-19 PCR teszt OSEI-ben történő elvégzésének lehetőségéről

Tisztelt Sportolók!

A koronavírus pandémiás helyzetből fokozatosan tér magához a gazdaság és a sportélet, azonban a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük.

A hatékony védekezés eszköze lehet a megfelelő számban végzett laboratóriumi teszt.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet 2020. augusztus 10-től vállalja COVID-19 (SARS-Cov-2) PCR alapú vizsgálatok végzését szűrés jelleggel, térítés ellenében.

Célunk, hogy a sportolók egészségét a megváltozott és kihívásokkal teli körülmények között is megőrizzük. A koronavírus fertőzöttség elkerülésén kívül fontosnak tartjuk, hogy minél több sportoló esetleges tünetmentes fertőzöttségéről is tudomást szerezzünk, hiszen a koronavírus fertőzés több esetben érintheti a szív-érrendszert vagy a központi idegrendszert is.

A COVID-19 PCR laboratóriumi teszt mintavételre azok jelentkezhetnek, akik sárga vagy piros jelzésű országból hazatérő magyar állampolgárok és hatósági engedéllyel rendelkeznek arra, hogy PCR teszt elvégeztetése céljából elhagyhatják a kijelölt karantént, vagy szűrési jelleggel, saját költségükre szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot. (Beteg, tünetekkel rendelkező sportoló szűrését a területileg illetékes háziorvos végzi.)

A szűrésre az előjegyzést a Call Center munkatársai vezetik, akiknél a 06-80-566-366 telefonszámon lehet bejelentkezni a nap 24 órájában.

A vizsgálat térítési díja 24.900,- Ft. A mintavételt követő maximum 48 órán belül elkészül a szűrővizsgálat eredménye, melyet e-mailen küldünk ki az Ön által megadott e-mail címre jelszóval titkosítva.

Budapest, 2020. augusztus 10.

 Dr. Soós Ágnes                                                                    Dr. Toman József

 Főigazgató főorvos                                                    VKESZ vezető keretorvos

Közelgő események