hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tájékoztatás a Madárfészek Ökölvívó Akadémia és az UTE közötti átigazolások ügyében meghozott Elnökségi döntésről

Szakszövetség Elnöksége a Madárfészek Ökölvívó Akadémia és az UTE közötti átigazolás ügyében, az Ellenőrző Testület vizsgálatának befejezéséig az alábbi egyhangú döntést hozta az Elnökség 1/2020.10.15. számú határozatának értelmében:

A MÖSZ Elnöksége elfogadta az Ellenőrző Testület javaslatát, hogy addig, amíg a versenyzők helyzete nem tisztázott, addig a MÖSZ színeiben indulhassanak a vitatott átigazolású versenyzők az Országos Bajnokságokon.

Fentiek értelmében, azok a versenyzők, akik érintettek a MÖSZ Ellenőrző Testület átigazolási vizsgálatában, a MÖSZ színeiben indulhatnak a Junior, Ifjúsági és Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságokon.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség számára a legfontosabb, hogy minden ökölvívó részt tudjon venni a bajnokságokon, a versenyeken, és semmilyen tekintetben ne érje őket hátrány, ne sérüljön a versenyzéshez való joguk!

Mivel az átigazolásokkal kapcsolatos vizsgálatok nem fejeződtek be az Országos Bajnokság megkezdése előtt, ezért nem lehetett megállapítani, hogy a vitatott átigazolású versenyzők milyen egyesület színeiben indulhatnának.

A vizsgálatok lezárulását követően, amikor tisztázódik, hogy mely egyesülethez voltak érvényesen igazolva a versenyzők, akkor az az egyesület kapja meg utólag a versenyeredményekért kapott pontszámokat, amely az érvényes igazolást tudhatta magáénak.

Közelgő események