hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Interjú a felnőtt országos bajnokság legjobb női ökölvívójával, a sárospataki Mezővári Kingával

Szabó Teréz tanítványa, a sárospataki Mezővári Kinga már hat évvel ezelőtt is szerepelhetett nemzetközi eseményen az ifjúságiak között, de igazán érett bokszolóvá most vált a győri magyar bajnokságon, ahol a könnyűsúly (60kg) trónjára került.

A sok munka meghozta gyümölcsét az országos bajnokságon, ahol a címvédő és az európai olimpiai kvalifikációs tornán még versenyben lévő Pribojszki Kata ellen visszavágott a tavalyi vereségért. A 23 éves versenyző egyben a magyar bajnokság legjobb női versenyzője címet is megszerezte, ezzel kapcsolatban kérdeztük a véleményét az eseményt követően.

 „Elképesztően szuper érzés, hogy magyar bajnok lettem, még csak most kezd bennem is tudatosulni az egész. Néha még hihetetlen, de úgy érzem, a jó irányba indultam el, és közelebb vagyok egy lépéssel a céljaimhoz.

Önmagammal szemben az elvárás az első helyezés volt, természetesen igyekeztem semmilyen extra nyomást sem helyezni magamra, és félretenni a gondolataimat. Igyekeztem csak az aktuális feladatokra koncentrálni, és megélni minden pillanatot a felnőtt magyar bajnokságon.

A legnehezebb mérkőzésem természetesen a döntő volt. Nagyon más, ha egy úgymond kevésbé ismert ellenféllel kerülök szembe, és teljesen eltérő, amikor egy visszatérő riválissal találkozok a ringben. Ez utóbbi nagyobb pszichés nyomás volt most Pribojszki Kata ellen, de sikerült megoldanom a feladatot.

Most az én akaratom érvényesült jobban, magabiztosabb voltam, mint a legutóbbi mérkőzésünkön, és ez hozta meg a sikert Kata ellen. Az alapvető taktika az volt, hogy előre bokszoljak, ne engedjem kibontakozni, és érvényesüljön az akaratom.

Elég mozgalmas napok és hetek vannak mögöttem, még nem tűztük ki a következő célt az edzőmmel. A vírus helyzetben, és a kevés verseny miatt nem nagyon tudunk tervezni hosszabb távra mi sem. A célom egyértelműen az, hogy a következő nemzetközi eseményen kihozzam magamból a könnyed, felszabadult bokszot.

A 2021-es évben a legfontosabb az lesz, hogy fejlődjek, mind taktikailag, technikailag és mentálisan. A cél, hogy a nemzetközi mezőnyben is képes legyek eredményes szereplésre,” nyilatkozta letisztulva Mezővári Kinga.  

Közelgő események