hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina – Remek érzés zsinórban a hetedik alkalommal fent állni a dobogó tetején

Szűcs Szabina 2014-ben szerezte meg első magyar bajnoki címét, amelyet azóta sem engedett ki a kezéből, zsinórban hetedik alkalommal szerezte meg az aranyérmet. A győri országos bajnokságon a vecsési versenyző régi nagy riválisát, Benke Sárát győzte le, és minden bizonnyal képviselheti majd Magyarországot a 2021-es világkvalifikációs tornán.

„Már nagyon hiányzott a verseny hangulat, és a megmérettetés, így remekül éreztem magam Győrött. Edzőmet, Seres Attilát a döntők napján nélkülöznöm kellett a ringsarokból, így nem volt éppen ideális a körülmény. Külön köszönet Salánki Lászlónak, aki azonnal igent mondott, amikor megkerestem, hogy helyettesítse a megbetegedett edzőmet egy mérkőzés erejéig.

Seres Attila a bajnokság előtt minden körülményt biztosított, külön edzések mellett remek kesztyűpartnerekkel készülhettem, és elkerült minden sérülés. A célom a magyar bajnoki aranyérem volt, amelyet sikerült megszereznem, így teljes mértékben elégedett vagyok. Vannak hiányosságaim természetesen, de végre tudtam hajtani, amelyet az edzőm kért, és ez elég volt a győzelemhez.

A döntőt végig az enyémnek éreztem, és igyekeztem minden taktikai elemet követni Benke Sára ellen. Az edzőm hosszú karú ütéseket kért, és sok lábon mozgást, amelyeket meg tudtam valósítani. Tudtam, ha ott maradok, akkor abban Sára jobb lehet, és értékes találatokat vihet be.

Remek érzés zsinórban hetedik alkalommal fent állni a dobogó tetején, de az ünneplés a vírus helyzet miatt még várat magára. Előttünk van az olimpiai világkvalifikációs torna, ahonnan kvótával szeretnék hazatérni,” nyilatkozta a hetedik bajnoki aranyérmét szerző 28 éves Szűcs Szabina. 

Közelgő események