hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – Nagyon várom életem első Bocskai emlékversenyét és a visszatérést a nemzetközi mezőnybe

Hámori Luca remek eredménysort ért el juniorként, és ifjúsági versenyzőként az Európa-bajnokságokon, rendre érmeket hozva önmagának és Magyarországnak. Hazánk egyetlen 2018-as ifjúsági ökölvívó olimpikonja nagyon akar bizonyítani idén a felnőttek között, élete első Bocskai emlékversenyén is szeretne már maradandót alkotni.

Az októberi győri országos bajnokságon a 19 éves versenyző megvédte a címét, remek bokszot bemutatva. Amennyiben teljesen beleerősödik fizikálisan a női váltósúlyba (69kg), új súlycsoportjába, és megismeri a nemzetközi felnőtt mezőnyt, remek eredményeket szállíthat Magyarországnak.

„Szerencsére a többi évhez hasonlóan kiválóan sikerültek az ünnepek a családdal. Karácsonykor összegyűlt a teljes család, jókedvűen zajlott minden, remek légkörben. Örültünk, hogy közeledünk az év végéhez, és új reményekkel, célokkal futhatunk neki a fontos 2021-es esztendőnek.

Nálunk az ünnepek alatt sem volt teljes pihenés, természetesen feltöltődtünk, de nem volt leállás az edzőteremben. Igyekszem a legtöbb időt az edzésekre fordítani, a dunaújvárosi edzőtáborok is rengeteget segítenek abban, hogy a legjobb formámban versenyezhessek a Bocskai emlékversenyen.

A délutáni edzéseim mellett heti három alkalommal erőnléti tréningeken veszek részt. Alig egy-két edzést kellett kihagynom munka vagy tanulás miatt, de mindet sikerült pótolnom. Ahhoz képest, hogy a tavalyi évben nem nagyon volt sok lehetőségünk versenyezni, a formám nem rossz, és nagyon várom, hogy visszatérhessünk a korábbi keményebb időszakokra.

A tavalyi évben a vállsérülésem miatt nem tudtam részt venni a Bocskai emlékversenyen, így az idei kiírás lesz számomra az első. Nagyon izgatottan várom, hogy kipróbálhassam magam nemzetközi szinten a felnőttek között. Nem is titkolom, legalább egy éremre számítok Debrecenben, de természetesen a cél mindig az arany.

Az idei esztendő szerencsére nagyon sűrűnek ígérkezik, köztük kvalifikációs torna, olimpia, világbajnokság, U22-es Európa-bajnokság. A legfőbb célom, hogy az U22-es Európa-bajnokságon a dobogón a lehető legmagasabb fokára álljak.

Mindent megteszek azért, hogy a Világkvalifikációs tornán én képviselhessem Magyarországot, és ott a legjobb négy közé kerülve olimpiai kvótához jussak. Az év végén természetesen a magyar bajnoki címem is szeretném megvédeni, de az még nagyon messze van az idei célok között,” várja izgatottan az idei első igazi felnőtt évet a kőszegi Hámori Luca.

Közelgő események