hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tallósi Péter – Mindent feltétel adott ahhoz, hogy kihozzam magamból idén a maximumot

Tallósi Péter nyerte meg a félnehézsúlyt (81kg) az októberi győri magyar bajnokságon, remek teljesítményt nyújtva, sokat fejlődve. A 22 éves Tallósi rengeteget ütött a magyar bajnokságon, nagy szívvel bokszolt, és amennyiben ugyanezt teszi a Bocskai emlékversenyen, akkor harcosságával meglephet tőle tapasztaltabb ellenfeleket is. Egy ellenfelet az elmúlt hetekben könnyedén győzött le, ez pedig a koronavírus volt. Azóta pedig száz százalékos munkát végez, hogy a Bocskai emlékversenyen élete legjobbjával rukkoljon ki.

A Vasas-Süllős ökölvívója már 18 évesen szerepelhetett az európai olimpiai kvalifikációs tornán 2016-ban, amely remek tapasztalatszerzés volt számára. Az elmúlt évek kemény munkájával visszaküzdötte magát a magyar válogatottba, és a jelenleg Dunaújvárosban készülő ökölvívó szép reményekkel indíthatja a 2021-es esztendőt.

„A karácsony mindig stabil pont az életemben, mert pontosan tudom, mit fogok csinálni. A családdal együtt ilyenkor kicsit kiengedjük a gőzt, és kipihenjük az év fáradalmait. A körülményeket tekintve, gondolok itt a világjárványra, kicsit másképp kellett ünnepelnünk, nem ez volt a legmeghittebb, de sikerült feltöltődni.

Az év eleje kicsit nehézkesebben indult számomra, tavaly decemberben elkaptam a koronavírust, így nem terhelhettem magam 100%-on az edzéseken. A vírus szerencsére csak szag-, és ízérzékelési gondokat okozott, és utána átestem a megfelelő ellenőrző vizsgálatokon.

Az erős immunrendszeremnek hála most már maximálisan az edzésekre tudok koncentrálni, és tudom terhelni magam. Általában heti nyolc edzésem van, napi kettő-négy órát töltök felkészüléssel. Mindent megteszek annak érdekében, hogy ebben a fontos évben minél nagyobb sikerrel zárhassam a megrendezett versenyeket.

Az év első fontos feladata a februári Bocskai emlékverseny lesz, ahol a célom egyértelmű, fel akarok állni a dobogó legfelső fokára, de egy éremnek is nagyon tudnék örülni. A Vasasban minden feltétel adott ahhoz, hogy szakmailag, erőnlétben, technikailag és mentálisan is ki tudjam hozni magamból a legjobbat idén.

Jelenleg a válogatott dunaújvárosi edzőtáborában dolgozunk, remek körülmények között készülünk a Bocskaira. A mai napon az osztrákokkal kesztyűzünk, nagyon várom a közelgő eseményeket,” foglalta össze az elmúlt hetek eseményeit a 81kg-os súlycsoport magyar bajnoka, Tallósi Péter.

Közelgő események