hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata – Hatalmas technikai fejlődést érzek magamon az elmúlt hónapok munkáját követően

A soproni Pribojszki Kata hatalmas győzelmet aratva holland ellenfele fölött az európai olimpiai kvalifikációs tornán, spanyol riválisával szemben esélyesként várhatja a folytatást. Az idei évben a legfőbb célja a sikeres folytatás a kvótáért vívott küzdelemben, és előtte a Bocskai emlékversenyt használja erőfelmérőnek.

A magyar országos bajnokságon ezüstérmet szerzett tavaly októberben, Mezővári Kinga azon a döntős napon legyőzte, de ez csak újabb motivációt jelentett Pribojszki Katának. A legutóbbi Európa-bajnokságon is szereplő könnyűsúlyú (60kg) versenyző remek felkészülést tudhat maga mögött, amelyet már a Bocskain is szeretne bizonyítani.

Nagyon jól teltek az ünnepek sikerült hazautazni a családomhoz is. A sok utazás mellett próbáltam mindennap edzeni, a szinten tartás és a súlyom koordinálása miatt, ami szerencsére sikerült.

A magyar bajnokság óta a Bocskaira készülünk teljes erőbedobással. Elsősorban a fizikai állapotom és a technikai tudásom fejlődésére tettem nagy erőfeszítéseket az utóbbi hónapokban. Ezt fejleszteni, rendszeresen kesztyűzni jártunk le Kőszegre, Hámori Lucához, mivel az edzőtermünk novemberben sajnos bezárt.

Az edzőpartnerek hiánya kissé hátráltatta a küzdelemhez szükséges készségeim gyakorlását, ezért nagyon örültem, hogy január 18-ától válogatott edzőtáborában vettünk rész, ahol felmérhettem a jelenlegi állapotomat, hova sikerült fejlődni.

Dunaújvárosban több lehetőségem volt sparringolni, már ott érezhető volt a letett munka eredménye, amelyet az országos bajnokság óta elvégeztem. Megvolt a Bocskai előtti utolsó edzésem is, és mivel a súlyom is teljesen rendben van, már inkább regenerálódok, nem kellenek megerőltetések.

A Bocskai versenyt is egy remek szintfelmérőnek gondolom, ahol megmérethetek a nemzetközi mezőnyben, amire utoljára sajnos a kvalifikáción volt lehetőségem. Úgy gondolom, beértem. Hatalmas technikai fejlődést érzek magamon a tavaly márciusi kvalifikációs versenyen szereplő énemhez képest, ami segíti a magabiztosságom és hogy jobban érezzem magam a ringben.

Minél több ellenfelet szeretnék legyőzni a Bocskain, ami a dobogóig visz majd, ez pedig még több önbizalmat adhat az európai kvalifikációhoz. Szóval a célom továbbra is a lehető legjobbat kihozni magamból és ezáltal a legjobb négy európai női ökölvívó közé jutni 60kg-ban, és kijutni az olimpiára,” értékelte fejlődését és céljait a soproni Pribojszki Kata.

Közelgő események