hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – Az utolsó napokban sok gyorsító munkát végeztünk a Bocskaira

A magyar ökölvívás egyik legnagyobb reménysége, Kiss Levente már a 2016-os serdülő Európa-bajnokság bronzérmével jelezte, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét. Két évvel később junior Eb-ezüstérmet szerzett Anapában, majd sérüléseit követően 2020-ban ismét teljes értékű munkát végzett a koronavírus járvány ellenére.

Az újpesti versenyző az ifjúsági magyar bajnokságot követően a felnőttek között is aranyérmes lett 2020-ban, és a legjobb férfi versenyzőnek járó díjat is átvehette Győrött a 97. országos bajnokságon. A magyar boksz 18 éves szupernehézsúlyú (+91kg) tehetsége a Bocskai emlékversenyen első alkalommal bizonyíthat a nemzetközi felnőtt mezőnyben.

Az ünnepek jól teltek decemberben, kivettem az év végi pihenőmet, de néhány futóedzésen részt vettem, amikor szebb időnk volt. Január negyedikétől gőzerővel kezdtük el a felkészülést az idei évre.

Sok futó, és erősítő edzést végzek, de az ukrán edzőmmel a technika csiszolásáról sem feledkezünk meg természetesen. Napi két edzésem van folyamatosan, 5-6 órát töltök az edzőteremben minden nap, hogy elérjem a céljaim. Azokat a bevált feladatokat alkalmazzuk, mint a tavalyi évben.

Fizikai állapotomat jónak mondanám, több izmot kell még magamra pakolni, de még nagyon sokat kell fejlődnöm, és az ütőerőmet is fejlesztenem kell. Mentálisan is rendben érzem magam, elszántan és céltudatosan végzem az edzéseket. Az edzőtáborban jókat lehetett kesztyűzni idegen partnerekkel is, de sajnos a vizsgáim miatt ki kell hagynom pár edzést.

A közelgő Bocskai emlékversenyen természetesen szeretnék dobogóra állni, de a fő célom, mint minden eseményen, az aranyérem. Most már csak a pihenés van hátra a Bocskaira, az utolsó napokban sok gyorsító munkát végeztünk, és a kombinációimat gyakoroltuk folyamatosan.

Az idei évben nagyon sok verseny van kilátásban, ezek közül az ifjúsági világbajnokságot, és az U22-es Európa-bajnokságot tekintem a legfontosabb feladataimnak. Dobogós eredményre számítok, és ehhez teljes támogatást kapok a szüleimtől, és az edzőimtől egyaránt, nincs semmi, amely hátráltatta volna a felkészülésem,” foglalta össze a feladatokat a magyar ökölvívás nagy reménysége, a 18 éves Kiss Levente. 

Közelgő események