hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina – Ahogy megvolt a biztos érem a Bocskain, még többet akartam elérni

A vecsési Szűcs Szabina a 65. Bocskai emlékversenyen az 57 kilósok mezőnyében ezüstérmet szerzett, amely karrierje legjobbja volt a debreceni eseményen. Seres Attila tanítványa a török válogatott egyik legjobbját, és a kazahok hat éves nemzetközi rutinnal rendelkező versenyzőit győzte le taktikus boksszal. Az Európa-bajnok olasz Irma Testa ellen nagyon várta a döntőt, és remekül helytállt, így második helyen végzett a Bocskain.

„A Bocskai emlékversenyre azzal az elhatározással érkeztem, ahogyan az elmúlt években is, a dobogó volt a cél. Természetesen, ahogy megvolt a biztos érem, többet akartam elérni, és minél fényesebbre csiszolni azt a medáliát. Attól függetlenül, hogy nem sikerült elhozni a legragyogóbb díjat, elégedett vagyok az eredményemmel.

Az első körben a fordított alapállású török Aycan Guldagi volt az ellenfelem, amelyen igyekeztem tartani a távolságot, többnyire hosszú karú ütésekkel dolgoztam. Végig balra próbáltam forogni, hogy elkerüljem az ütéseket.

Az elődöntőben a kazah Nazim Iscsanova ellen bokszoltam, aki szintén alacsonyabb volt tőlem, így az előző mérkőzés taktikáját kellett folytatnom. Ezen a meccsen összeszedettebb voltam sokkal, és felszabadultabb, így jobban mentek a forgások, és a kontrák is a fiatalabb kazah ellen.

A Bocskai döntőjét nagy izgalommal vártam, az olasz Irma Testa ellen bokszolhattam, amelyre régóta vágyakoztam. Úgy gondolom, hogy a három mérkőzésem közül itt volt a legaktívabb a védekezésem. Igyekeztem elkerülni a felesleges pofonokat, és tisztességgel helytállni az olasz klasszis ellen. Nagyon gyors volt a bal keze, sokszor talált be a kesztyűk között, messze ő volt a legnehezebb ellenfelem.

Erősségeim közé tudnám sorolni a lábmozgásomat, mind a három meccsen a távolság tartására és a vívó stílusomra alapoztunk. Tudtam, hogy nem állhatok meg az összecsapásaimon, végig aktívnak kell maradnom, mert könnyen behúzhatnak egy-egy adok-kapokba, amelyből nem biztos, hogy szerencsésen jövök ki.

Hogy miben kell fejlődnöm? Pontosabban, és erősebben kell ütnöm a jövőben. Bízom benne, hogy külföldön is szerepelhetek nemzetközi tornán, és lerázom magamról a ringrozsdát, és ennél is jobban fog menni a boksz,” értékelte önmagát Szűcs Szabina a Bocskain szerzett ezüstérmét követően.

Közelgő események