hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – A betegségem ellenére sikerült jó teljesítményt nyújtanom a Bocskain

Varsányi Áron tanítványa, a kőszegi Hámori Luca junior és ifjúsági eredményeivel, Eb-érmekkel, tornagyőzelmekkel hívta fel magára a figyelmet már egészen fiatalon. A debreceni 65. Bocskai István emlékversenyen most debütált a 19 esztendős tehetség, és két szép győzelmet követően egészen az elődöntőig menetelt.

Végül bronzérmet vehetett át, mert a francia Emilie Sonvico sokkal nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik, de Luca abszolút meccsben volt ellene is betegsége, és kihagyása ellenére. A női ökölvívásunk nagy ígérete bizonyított a Bocskai emlékversenyen, jó úton jár, és amint meglesznek a nemzetközi tapasztalatai, valamint beleerősödik a súlycsoportba, sok örömet szerezhet még önmagának és a magyar boksznak.

„Úgy gondolom, hogy az összes mérkőzésemen érezhető volt az előző betegségem, de annak ellenére sikerült jó teljesítményt nyújtanom, és ha nem is teljesen, de megvalósítanom az elképzeléseimet. A verseny jó hangulatban telt, annak ellenére, hogy nem lehettek nézők, míg a szervezés tökéletes volt.

Az első mérkőzésemen egy ismerős osztrák lánnyal bokszoltam, tudtam pontosan, mire számíthatok tőle. A nagy stressz, illetve a felkészülésem közbeni betegségem érezhető volt ezen az első meccsen. Igyekeztem folyamatosan irányítani, és a győzni akarásommal túllépni az ellenfelemen.  

A második mérkőzésemen egy holland lány várt rám, és az elejétől kezdve uralni tudtam a ringet, valamint pontos, kemény ütésekkel már az első menetben megszámoltattam az ellenfelemet. Visszatért a mérkőzésbe, nem sikerült idő előtt befejeznem az összecsapást, de egyhangú pontozással győztem.

Az elődöntőben egy sokkal tapasztaltabb francia lány várt rám, Emilie Sonvico, aki nemcsak rutinban, de fizikai erőben is előrébb jár tőlem. Úgy érzem, fel tudtam vele venni a harcot, és szoros mérkőzést produkáltam vele, de sajnos megosztott pontozással a bírók őt hozták ki. A francia lány volt egyértelműen a legnehezebb ellenfelem, próbált felőrölni, nyomás alatt tartani, de ilyen ellenfelek kellenek a folyamatos fejlődésemhez.

Összességében az állóképességem, és a koordinációm sajnos most nem volt a legjobb a Bocskai emlékversenyen. A legnagyobb erősségeim a bizonyítási vágy, és a mindenáron való győzni akarás voltak, és tudtam hangsúlyos, erős ütéseket is indítani. Több mint egy éve nem volt külföldi meccsem, emiatt az átlagnál nagyobbnak éreztem a stresszt, és az izgalmat.

A következő versenyekre mindenképpen fejlesztenem kell az állóképességem, illetve izomzatilag még fel kell zárkóznom a nemzetközi mezőnyhöz. Igyekszem minden edzésen száz százalékban odatenni magam, erősödnöm kell, és még növelni az önbizalmam is,” foglalta össze tapasztalatait, összegezte a debreceni meccs élményeit a 19 éves Hámori Luca.  

Közelgő események