hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az Énekes magabiztosan győztes Varga Boglárka már a nemzetközi célokra készül

Varga Boglárka címvédőként érkezett az Énekes István emlékversenyre, és esélyeshez méltóan győzött a női 75 kilósok mezőnyében. A Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola tehetsége évek óta korosztálya egyik legjobbja, és az Énekes emlékversenyt követően már a nemzetközi célok foglalkoztatják.

„Nagyon jó volt újra ringbe lépni, szeretem ezt az érzést, és azzal járó izgalmat. Sokat készültünk erre az utóbbi pár hétben, így nagyon vártam a pillanatot, hogy újra megmérettethessem magam.

A megszokott tömeg ugyan hiányzott, de nagyon jó volt a hangulat a versenyen, most is lehetett hallani a biztatásokat, amely engem is mindig feldob. A vírus helyzet miatt most kevesebben voltunk az eseményen, de mindenki hozta a legjobb formáját, és a lehető legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta.

Nagy volt rajtam a nyomás a döntő előtt, sokat vártam el önmagamtól, és nagyon akartam nyerni. Hihetetlen érzés volt, hogy sikerült győznöm, és az aranyérem az én nyakamba került. Ezt órákkal később is nehezen tudtam elhinni.

A verseny előtt az volt az egyetlen célom, hogy nyerni tudjak, és ez szerencsére sikerült is. Nagyon fontos volt számomra ez a verseny, mivel juniorként megjártam a nemzetközi tornákat, de ifiként még nem tudtam a magyar válogatott tagja lenni.

A novemberi ifjúsági Európa-bajnokság kiesett a vírushelyzet miatt, ezért most mindenképpen bizonyítani akartam, hogy ott a helyem a következő nemzetközi versenyeken.

Úgy gondolom még mindig túlságosan heves vagyok, és nem vagyok elég taktikus, amely a temperamentumom miatt van. A védekezésemet, és a nyugodtságomat rendeznem kell a következő versenyre, viszont az erőnlétem ezúttal is rendben volt. Szeretek súlyokkal dolgozni az edzéseken, és az erőnlétem igyekszem a ringben is kamatoztatni.

Bízom benne, az ifjúsági világbajnokság lehet a következő megmérettetésem, amely ebben az évben egyben a legfontosabb versenyem is lehet. Nagyon boldog lennék, ha ott állhatnék egy világversenyen a dobogón,” értékelte teljesítményét, és fogalmazta meg terveit a soproni Varga Boglárka, a magyar női ökölvívás egyik ígérete.

Közelgő események