hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség keretorvosának, Dr. Somogyi Péternek az állásfoglalása

Keretorvosi állásfoglalás

A COVID járvány még mindig a tetőzés felé halad, azaz nőnek az esetszámok.

Az elmúlt napokban számos fényképen láttuk, hogy sokan sportolás előtt, után nyilván jó szándékkal, de maszk nélkül tömörülve készítenek a csoportról fényképet és osztják meg azt másokkal.

Feltétlen ki kell emelnünk a következőket:

  • Fontosnak tartjuk az egynapos ökölvívó versenyeink megrendezését a korábban leírt triázs és tesztelések után.
  • Az edzések szigorú feltételek mellett menjenek a korábban leírtaknak megfelelően, azaz öltözőt ne használjanak, kéz és felületfertőtlenítés mellett maszk viselése (kivéve az aktív edzést) kötelező. Ha lehet mozogjanak minél többet a szabadban-időjárás függvényében.
  • Kesztyűzések kapcsán maximum 2 egyesület vegyen részt, tehát nem lehet 4-5 helyről jönni. Ha ez lenne, akkor az bejelentésköteles és egyéb védőintézkedést igényel (tesztelés, triázs).
  • Juniorok és serdülők csak a saját egyesületükön belül edzhetnek, tehát egyenlőre máshova nem mehetnek. A felnőtt és ifjúsági versenyzők mehetnek –maximum 2 klub- másik helyszínű edzésre, kesztyűzésre.

Kérek mindenkit a fentiek betartására. Kérem, hogy a közös képeket megosztva gondoljunk a fentiekre is, legyen rajtunk maszk és tartsuk a távolságot.

Amennyiben valaki a fertőzést elkapja, az másokat sodorhat életveszélybe. Amint látható, az új mutánsok már a fiatalabbakat is erősebben fertőzik. Egyre gyakrabban találunk tartós, súlyos szövődményeket.

Kérem mindenkinek a támogató hozzáállását.

Szeretnénk számos versenyt megrendezni. Ha valaki COVID fertőzött lesz, akkor gondoljon arra, hogy több héten át nem terhelhet. Tehát közös érdekünk a megelőzés!

Tisztelettel:

dr. Somogyi Péter

Magyar Ökölvívó Szakszövetség keretorvosa

Közelgő események