hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – Már a gyorsításnál tartunk, és mindenképpen dobogóra szeretnék állni az ifjúsági világbajnokságon

A lengyelországi Kielce városában kerül sor az ifjúsági világbajnokságra, amelyet a tavalyi év novemberében halasztottak 2021 áprilisára. A magyar csapat egyik oszlopos tagja Kiss Levente teljes erővel készül az ifjúsági világbajnokságra, amelyen rutinos versenyzőként vannak reális éremszerzési lehetőségei.

Kiss Levente az elmúlt évek legjobb szupernehézsúlyú magyar versenyzője és tehetsége, tavaly októberben a felnőtt országos bajnokságon is a csúcsra ért 18 esztendősen. Motivációban nincs hiány, és utolsó ifjúsági versenyén szeretne bizonyítani a 2018-ban junior Eb-ezüstérmet szerző ökölvívó.

„Nagyon várom már az újabb ringbe lépést, az ismételt lehetőséget a bizonyításra a nemzetközi mezőnyben. Az edzések jól mennek, gőzerővel készülök az ifjúsági világbajnokságra, amelyen remélem, sokan jönnek össze a súlycsoportomban.

Életemben első alkalommal indultam a Bocskai emlékversenyen februárban, amelyen nagyok voltak az elvárásaim, de nem úgy sikerült, mint szerettem volna. Erő felmérésnek megfelelő volt, és azóta természetesen levontuk a megfelelő tanulságokat is.

Most Erdei Zsolttal készülök a világbajnokságra, és vannak kisebb módosítások az edzés programomban, hogy kijavítsuk a hibáimat. A Bocskai emlékversenyt követően sok erősítést végeztünk, de most már a gyorsításnál tartunk, és az ifi világbajnokság kezdetéig még lecsiszolunk két-három új kombinációt.

Mindenképpen dobogós helyezést szeretnék elérni az áprilisi ifjúsági világbajnokságon Lengyelországban, ez lesz az utolsó versenyem ebben a korosztályban. Az ellenfelek közül csak keveseket ismerek, és nagyon kíváncsi leszek az Európán kívüli sportolókra, velük ritkábban találkozhatok,” értékelte az ifjúsági világbajnokságra való felkészülését Kiss Levente.

Közelgő események