hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A KSI üdvöskéje, Dobos Rebeka – Minden nap az ifjúsági világbajnoksággal kelek és fekszek

A kielcei ifjúsági világbajnokság nagyon közeleg a versenynaptárban, április 13-án már kötelek közé lépnek a versenyzőink. Várhatóan öt hölgy képviseli majd Magyarországot az ifjúsági világbajokságon, ahol a KSI 17 éves tehetsége, Dobos Rebeka lehet a csapat egyik üde színfoltja.

A 2019-es junior Európa-bajnokságon bronzérmet szerző Dobos Rebeka évek óta szerepel a nemzetközi eseményeken. A februári Énekes István emlékversenyen is magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet, amely számára a legfontosabb válogató volt. Győzelmét követően teljes erőbedobással készül a lengyelországi ifjúsági világbajnokságra.

„A KSI-ben remek a felkészülés, amely zavartalanul folyik immáron hónapok óta, így garantált a remek erőállapotom. Heti szinten elég sok edzésem van, a vírus helyzet mellett is van 5-8 tréningünk a klubban, amely úgy érzem megfelelő alapot biztosít az ifjúsági világbajnokságon való részvételre.

Viszonylag sok lehetőségem volt kesztyűzni más egyesületek erős versenyzőivel, amelyek nagyon hasznosak voltak számomra az elmúlt hetekben. Edzőimmel, Törteli Ferenccel, valamint Treuer Gáborral minden edzésen azon vagyunk, hogy fizikálisan, mentálisan, és technikailag is a legjobb formámban legyek.

Az edzések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyógytornára, és a speciális rehabilitációra, így a kisebb sérülések sem hátráltatnak abban, hogy maximális edzésmunkát tudjak végezni a világbajnokság felkészülési szakaszában.

Nagyon motiváltam állok neki ennek a versenynek, nyugodtan mondhatom, hogy minden nap ezzel kelek-fekszek. Az ifjúsági világbajnokságon szeretnék minél jobb formában a kötelek közé lépni. Természetesen az aranyérem a cél, mint minden versenyen, de bármilyen medáliával elégedett lennék.

Szeretném a ringben kamatoztatni azokat a dolgokat, amelyeket az edzéseken nap mint nap gyakorlunk a KSI-ben. Elég jól ismerem a mezőnyt szerencsére, de nem tudom pontosan, hogy a jelenlegi helyzetben kikre számíthatok a súlycsoportomban,” értékelte felkészülését az ifjúsági világbajnokságra a KSI üdvöskéje, Dobos Rebeka.

Közelgő események