hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szabó Szabina és Száraz Gergő is vereséggel kezdte az ifjúsági világbajnokságot

Szabó Szabina és Száraz Gergő is vereséggel kezdte az ifjúsági világbajnokságot

A megnyitóünnepséget követően az első selejtezős nappal kezdetét vette az ifjúsági világbajnokság a lengyelországi Kielce városában. A magyar csapat két ringbe lépő versenyzője, Szabó Szabina és Száraz Gergő egyaránt vereséggel nyitott, így számukra a világbajnokság véget ért.

Felnőtt magyar bajnokunk, Szabó Szabina csapatunkból elsőként lépett ringbe az ifjúsági világbajnokságon. Szabina ezúttal kicsit nehezebben tudta hozni a súlyát, de időben lefogyott az 54 kilóba. A német Anna Budimir-Bekan ellen bokszolt az első fordulóban a legjobb tizenhat közé jutásért Kielcében.

A német versenyző kezdte jobban az összecsapást, lendületesebbnek tűnt, irányítani akarta a mérkőzést. Szabina a menet második felére felpörgött, és jelezte, hogy ő is képes eltalálni német ellenfelét. Szabina remekül zárta a második menet végét, de addig nem tudta a védekezését megfelelően rendezni, és több tiszta találatot beszedett.  

Szabinán érződött a kisebb kihagyás az év elején, és lassabban vette fel a mérkőzés ritmusát, mint a korábbi versenyein. A magyar női csapat egyik legrutinosabb tagja remek harmadik menetet produkált, de ez nem volt elég a mérkőzés megfordításához, és megosztott pontozással vereséget szenvedett.

Az első versenynapon az ifjúsági magyar bajnok Száraz Gergő a kazah Jerbolat Szabir ellen léphetett ringbe az 56 kilós mezőnyben, és értékes tapasztalatokat gyűjtött. Kazah ellenfele három évvel ezelőtt juniorként a Bornemissza emlékversenyt is megnyerte Egerben, mindamellett sok egyéb nemzetközi tornán aranyérmet vehetett át.

Száraz Gergő motiváltan kezdte a mérkőzést, az első akció az övé volt a rutinos kazah ellen, és megpróbálta okosan használni hosszabb kezeit. Az Énekes emlékversenyen még a 60 kilósok között nyert aranyérmet, de sikerült a fogyasztás az 56kg-ba. A fordított alapállású fiatalabb magyar az első menet végén belenézett egy nagyobb pofonba, és a mérkőzésvezető számolt is rá.

A kazah ellenfele minden rutinja érződött az összecsapáson, irányította a meccset, és folyamatosan ott volt a számára megfelelő ütőtávban, így a végeredmény nem lehetett kérdéses. Száraz Gergő a harmadik menetben néhány szép ütéssel jelezte, hogy megvan benne a lehetőség a jövőben, de búcsúzott a világbajnokságtól.

Közelgő események