hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gálos Roland is bronzérmes az erős belgrádi nemzetközi tornán

Egyetlen magyar versenyző, a bajai Gálos Roland volt érdekelt a Belgrade Winner, azaz a Belgrádi Győztes nemzetközi torna negyedik versenynapján, amelyen a férfi elődöntőkre került sor. Gálos Roland vereséget szenvedett a kétszeres Európa-bajnok bolgár Daniel Aszenovtól, így Lakos Reginát és Nagy Tímeát követően a magyar küldöttség harmadik bronzérmét szerezte meg a szerb fővárosban.

Nyolc évvel ezelőtti ifjúsági Európa-bajnokunk, Gálos Roland a Bocskai emlékverseny ezüstérmét követően Belgrádban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Gálos a bosnyák Alen Rahimics legyőzésével a legjobb nyolcba jutott Belgrádban, majd ezt a remek sorozatot folytatta a jakutföldi orosz Mihail Varlamov elleni szoros győzelemmel.

Biztos Tokiói olimpikonunk a kétszeres Európa-bajnok bolgár Daniel Aszenov ellen lépett ringbe a negyedik versenynapon. Bolgár ellenfele az 52 kilósok között szerepel, de ezúttal nem fogyasztott, és Gálos súlyában szerepelt Belgrádban. A bolgár ökölvívó alacsonyabb Gálosnál, de sebességét remekül kamatoztatta, így Roli bronzéremmel távozhat a szerb fővárosból, ahol a magyar csapat legjobb teljesítményét nyújtotta.

A szerb főváros, Belgrád rendezheti meg a felnőtt férfi világbajnokságot idén év végén, így összesen 35 nemzet 208 ökölvívója szerepel az eseményen. Olyan erős boksznemzetek, mint Oroszország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Anglia, Olaszország, Franciaország, Románia, Skócia, Wales, Bulgária, Tunézia, Kirgizisztán, és Marokkó is többek között részt vesz az idei belgrádi nemzetközi tornán.

Közelgő események