hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hétfős magyar csapat szerepel a hagyományos csehországi Usti nad Labem-i Grand Prix versenyen

Gálos Roland, Lakos Regina és Nagy Tímea három bronzérmet szerzett hazánknak a Belgrade Winner, azaz a Belgrádi Győztes nemzetközi tornán a szerb fővárosban április végén. A magyar csapat következő nemzetközi eseménye Csehországban esedékes a hagyományos Grand Prix versenyen, amelyet Usti nad Labem rendez meg.

A magyar csapat három női és négy férfi versenyzővel képviselteti magát a csehországi nemzetközi tornán. Kassai László vezeti a csapatot, amelyet négy edző, Ancsin Katalin Régi Dániel, Nagy Lajos és Seres Attila kísért el. A bírónk ezúttal korábbi válogatottunk, Hídvégi György lesz Csehországban.

A női csapatot az újonc Sipos Hajnalka, a rutinos Szűcs Szabina, valamint a visszatérő Mezővári Kinga képviseli majd Ustiban. Virbán Gábor, a Bocskai emlékversenyen aranyérmes Kovács Richárd, valamint a feltörekvő Gerzsenyi István, és Mester Soma indulhat a férfiak mezőnyében.

Az első Grand Prix versenyre még 1968-ban került sor a cseh városban, az új kiírás már az 51. lesz a sorban. Korábban olyan világnagyságok, mint a háromszoros olimpiai bajnok kubai legendák, Teofilo Stevenson és Felix Savon is nyert ezen a versenyen. A tavalyi esztendőben a Covid-19 helyzet miatt a verseny nem került megrendezésre, így a Grand Prix két év után szerepel a nemzetközi naptárban.

A Grand Prix-ra három kontinensről 32 ország több mint 200 versenyzője nevezett be, így a belgrádihoz hasonlóan Usti nad Labem is kemény megmérettetés lesz ökölvívóinknak. A versenyre többek között neveztek az oroszok, az üzbégek, a kazahok, az angolok, az indiaiak, a mongolok, a franciák, a németek, az azeriek, az írek, a fehéroroszok, az olaszok, és a marokkóiak is.

A magyar delegáció az Usti nad Labem Grand Prix-n:

Csapatvezető: Kassai László

Edzők: Régi Dániel, Nagy Lajos, Seres Attila, Ancsin Katalin

Bíró: Hídvégi György

Női 51kg: Sipos Hajnalka

Női 57kg: Szűcs Szabina

Női 60kg: Mezővári Kinga

Férfi 57kg: Virbán Gábor

Férfi 63kg: Kovács Richárd

Férfi 69kg: Gerzsenyi István

Férfi 75kg: Mester Soma

Közelgő események