hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael és Lakatos Kevin is nagyon várja a Bornemissza emlékverseny rajtját

Az év következő fontos hazai eseménye, a hetvenedik alkalommal megrendezésre kerülő Bornemissza emlékverseny május 18-án kezdődik Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A magyar tehetségek közül a kőszegi Buza Rafael és a debreceni Lakatos Kevin is nagyon várja már a verseny rajtját.

A versenyre a korosztályos magyar legjobbak mellett érkeznek ökölvívók Ausztriából, Belgiumból, Ciprusról, Csehországból, Finnországból, Franciaországból, Lengyelországból, Moldovából, Romániából, Svájcból, Szlovákiából, és Szlovéniából is. Összesen 244 nevezés érkezett a Bornemisszára, amelyen a lányok és a fiúk egyaránt részt vehetnek a junior és az ifjúsági korosztályban.

A verseny névadója Bornemissza Gergely, az egri vár 1552. évi ostromának hős hadnagya, aki fontos szerepet töltött be a törökök elleni sikeres védelemben. Hősies példáját a ringben fiatal tehetségeink követhetik. A verseny Európa egyik legrégebbi eseménye, a hetvenedik jubileumi megmérettetésre két év kihagyással kerül sor Egerben.

 „Nem pontosan úgy sikerült a felkészülésem, mint ahogy szerettem volna, ugyanis másfél hónappal ezelőtt átestem a koronavíruson. Az utolsó egy hónapom a Bornemisszára való felkészülésben jól sikerült, annak ellenére, hogy a súlyomat most kicsit nehezebben hoztam. Mindent versenyt meg akarok nyerni, nem lesz ez másképp Egerben sem, de a legfontosabb, hogy a maximumot hozzam ki magamból a riválisaimmal szemben,” foglalta össze felkészülését a kőszegi Buza Rafael.

„Remek felkészülési periódust zártam a Bornemissza emlékversenyre, a délutáni kesztyűzéseket, és szakmai munkát reggeli futásokkal egészítettük ki. A súlyommal is minden rendben, készen állok a Bornemissza rajtjára. Csakis az első hely a cél, mindenféleképpen aranyéremért megyek Egerbe,” nyilatkozta nagy önbizalommal a debreceni Lakatos Kevin.

Közelgő események