hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az AIBA főtitkára, Kovács István adta át a történelmi pénzdíjakat az Ázsia-bajnokság női döntői során

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, az AIBA főtitkára, Kovács István az Ázsia-bajnokságon nemcsak érmeket adott át a női döntők alatt Dubaiban, hanem a pénzdíjakat képviselő csekkeket is. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség első alkalommal komoly pénzdíjban részesítette az érmes versenyzőket.

Az első helyezett hölgyek tízezer amerikai dollárt vehettek át Kokótól, az ezüstérmesek ötezret, míg a bronzérmesek egyaránt kétezerötszázat. Az AIBA a pénzdíjakra összesen 400 ezer dollárt költ az Ázsia-bajnokságon első alkalommal, motiválva az ökölvívókat, és megtartva őket a jövő versenyeire. A sor minden bizonnyal folytatódni fog a következő kiemelt eseményeken is.

„Nagyon felkészültek a lányok erre az Ázsia-bajnokságra, jó volt látni ezeket a parázs döntőket Dubaiban. Remek érzés volt átadni az AIBA pénzdíjakat az Ázsia-bajnokságon, ezzel történelmi tettet hajtottunk végre. Az indiai bokszikon Mary Kom régóta ismerősöm, több korábbi eseményről ismerjük egymást,” összegezte a történelmi AIBA pénzdíjakat röviden Kovács István a döntők helyszínén.

Az Ázsia-bajnokságon működő magyar bíró, dr. Béki Piroska a női 57 kilós döntőt vezethette a hatodik versenynapon, amelyen üzbég aranyérem született. Az Ázsia-bajnokságon 150 ökölvívó szerepel, az első versenynapra még május 24-én este került sor, míg a női döntőket követően a férfiak fináléira május 31-én kerül sor az Arab Emírségekben. A női döntők során kazah dominancia érvényesült, nyolc aranyérem került a nyakukba, míg Üzbegisztán és India egy-egy első helyet gyűjtött be.

Közelgő események