hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Varga Beáta és Bernáth Imre szerb és ukrán ellenfeleket győzött le a vajdasági ifi tornán

Varga Beáta és Bernáth Imre szerb és ukrán ellenfeleket győzött le a vajdasági ifi tornán

A szerbiai ifjúsági nemzetközi tornán, az Aranykesztyűn népes magyar delegáció vesz részt, és a második versenynapon megszülettek első győzelmeink is. Varga Beáta szerb, míg Bernáth Imre ukrán ellenfeleket múlt felül a szabadkai ifjúsági nemzetközi tornán.

Szabadka városa a verseny rendezője, amelyre a 39. alkalommal kerül sor, és a legjobbak közül Oroszország, Ukrajna, Grúzia, Olaszország, Románia, és Bulgária is szerepel a nemzetközi eseményen. A 2003-as és a 2004-es korosztály szerepelhet az eseményen, amelyen több mint száz meccsre kerül sor az elkövetkező napokban. A verseny felkészülési torna az ifjúsági Európa-bajnokság előtt, amelyet a montenegrói Budva városa rendezhet meg október közepén.

Varga Beáta a szerb Krisztina Markovics ellen kezdte meg a magyar csapat szereplését a második versenynapon. A kielcei ifjúsági világbajnokságon is szerepelt tehetség remek nyitányának, és zárásának köszönhetően nemcsak keretbe foglalta az összecsapást, de tovább is jutott, 4:1-es megosztott pontozásos sikert ért el.

A magyar csapat második győzelmét Bernáth Imre szerezte, aki minden előzetes várakozást felülmúlt a második napon. Hatalmas tempóban kezdte meg az első menetet az ukrán Gyenyisz Bilenkij ellen, a 48 kilós tehetségünk rákényszerítette akaratát rutinos ellenfelére, és egy szoros mérkőzést nyert meg.

Buza Rómeó a kielcei ifjúsági Vb-ezüstérmese, az ukrán Bozorboj Matjakubov ellen a második menettől kezdve partiban volt, de rutinos ellenfele kezét emelték a magasba. Simon Attila majdnem meglepte a junior Eb-ezüstérmes grúz Luka Nikabadzét, és szoros meccsen kapott csak ki élete első nagy nemzetközi tornáján. Simon Márkónak jutott a legkeményebb ellenfél, a bolgár William Csolov három korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett korábban, ennek ellenére a magyar ökölvívó majdnem meglepte a klasszis riválist.

„Varga Beáta az első menetben jól kezdett, irányította a mérkőzést, a másodikban ugyan egy kis hullámvölgybe került, de a harmadikban ismét a legjobbját nyújtotta, és számoltatott is szerb ellenfelére. A vége így magabiztos győzelem lett, Beáta szerezte első sikerünket a szabadkai versenyen.

Bernáth Imre parádés első menetet produkált ukrán ellenfelével szemben, nemcsak nekünk, de minden szakértőnek tetszett a teljesítménye. Az elsőben kicsit túlhajtotta magát, a másodikban így jött egy kis görcs, de a harmadikban ismét rendre megelőzte az ukránt, és szép győzelmet aratott.

Buza Rómeó nagyon tisztelte az ukrán klasszist az első menetben, így arra kértük, hogy lazább legyen a másodikban. Az első három percet követően sikerült eltalálnia az ukránt néhány alkalommal, de ez nem volt elég a végső sikerre egy nagyon tapasztalt riválissal szemben.

Simon Attila meglepően jól kezdett az első menetben a sokkal rutinosabb Nikabadze ellen, és meglepe riválisát. A grúz ritmusváltását nem tudta felvenni a második menetben, de az utolsó felvonásban ismét képes volt megújulni. Tizenhetedik mérkőzését bokszolta mindössze, így minden dicséretet megérdemel veresége ellenére is.

Simon Márkó az első percben nem tudta felvenni a ritmust a bolgárok klasszisa, William Csolov ellen. A második percben sikerült néhány erős ütéssel meglepnie a bolgárt, de Csolov a következő két menetet hozta. Több hittel, és rutinnal itt is okozhattunk volna meglepetést. Tehetségeink képesek lehetnek komoly fejlődésre, ha sok ilyen nemzetközi versenyen vehetnek részt,” értékelte a második nap teljesítményét Varsányi Áron.

Közelgő események