hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szabó Petra nagyot küzdve 19 évesen bemutatkozott a nemzetközi felnőtt mezőnyben

Szűcs Szabinát követően a felnőtt női válogatott legfiatalabb tagja, a 19 esztendős Szabó Petra lépett ringbe a második versenynapon a bulgáriai Balkán Tornán. Petra nemzetközi felnőtt bemutatkozása remekül sikerült, szép reményekkel rendelkezik a jövőre, ha ugyanezt a kemény munkát folytatja.

Szabó Petra több junior és ifjúsági nemzetközi versenyen szerepelt az elmúlt években, éremmel zárta egy évvel ezelőtt élete első felnőtt országos bajnokságát is 18 esztendősen. Ebben az évben több hónapot volt kénytelen kihagyni, de nagy lendülettel tért vissza az edzésekre, így szerepet kapott élete első felnőtt nemzetközi tornáján is.

Petra ellenfele az angolok rutinos válogatottja, a négy évvel idősebb Shona Whitwell volt, aki már 2013-ban is szerepelt nemzetközi versenyen. Angol ellenfele a 2019-es U22-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, négy és fél év felnőtt tapasztalat van a háta mögött. Petra bátran ment előre, veresége ellenére remek bemutatkozás volt ez számára az elit nemzetközi mezőnyben.

Az erős Balkán tornán Anglia, a házigazda Bulgária, Chile, Finnország, Franciaország, Koszovó, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, Svájc, Szlovénia, Üzbegisztán és Wales szerepel. 

„Szabó Petra a rutinos angol Shona Whitwell ellen lépett szorítóba. Pontosan tudtuk, hogy milyen szintet képvisel az ellenfél. Petra is ismerte, mégis bátran bokszolt, harcosan. Petra hosszabb kihagyást követően tért vissza, de úgy gondolom, hogy a hosszabb pihenő jót tett neki. Ilyen pozitív hozzáállással, küzdőszellemmel fel fog nőni a felnőtt mezőnyhöz nagyon gyorsan,” nyilatkozta Seres Attila a második versenynapot követően.

Közelgő események