hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ötvenegy mérkőzéssel megkezdődött a serdülő, junior és női országos bajnokság Egerben

A Bornemissza emlékversenyt, majd az Eger Kupát követően Eger városa rendezi meg a serdülő, a junior, valamint a női országos bajnokságot, amelyen közel 300 ökölvívó vesz részt. A régiós központban megkezdődött az első versenynappal az újabb fontos hazai esemény, amelyen két ringben összesen 51 pár küzdelmeire került sor.

A serdülő korosztályban a 2007, és 2008-ban született versenyzők indulhatnak, a junioroknál pedig az idősebbek, a 2005-ös, valamint a 2006-os korcsoport tagjai bokszolhatnak. Mindkét korcsoport tagjai között idei Eb-érmesek is akadnak, így a szakmai stáb a magyar bajnokságon a fejlődésüket is figyelheti.

Az egri város-, illetve sportvezetés ezúttal is fantasztikus munkát végzett, rövid időn belül újra nagy eseményt tudtak megszervezni. Eger város polgármestere, Mirkóczki Ádám Minczér Gábor alpolgármester, Kovács Géza sportigazgató, és az egri ökölvívó szakosztály-, valamint a régió vezetője, Dorkó Péter sokat dolgozott a verseny sikeres megrendezéséért.

A nap mérkőzése

Lakotár Hanna immáron hat éve rendszeres résztvevője a nemzetközi eseményeknek, annak ellenére, hogy mindössze húsz esztendős. Hanna remek teljesítményt mutatott a júniusi U22-es Európa-bajnokságon, a harmatsúly (54kg) a tökéletes kategória a számára. Ennek ellenére rögtön az első napon nagy csatára kényszerült az idei ifjúsági Európa-bajnokságon résztvevő 18 esztendős Megyeri Barbarával szemben. Hanna csak megosztott pontozással tudta legyőzni fiatalabb riválisát egy pörgős, sok ütéssel tarkított összecsapáson.

A nap rövid összefoglalója

A serdülő fiúk között már az első versenynapon is három küzdelem csak megosztott pontozással dőlt el. A legkisebb 37kg-osok között Csiki Csanád 3:2-vel győzte le Laklóth Zoltánt, és jutott be a követkető körbe. Budai Szebasztián pedig 4:1-es győzelmet aratott Váradi Leventével szemben a korosztály 66kg-os súlycsoportjában. Bozai Gyula esélyesebb volt Dékán Péterrel szemben, de csak megosztott pontozással tudott továbbjutni. A serdülő Európa-bajnokságon is szereplők közül Brázovics Tamás, és Szakál Ahmed magabiztos győzelmeket arattak az első napon.

A junior fiúk között a szegediek kiválóan kezdték az első versenynapot, mindhárom bokszolójuk győzelmet aratott. Megyeri Kolozs egyhangú pontozással győzte le a debreceni Szabó Sándort, míg a másik 57kg-os reménységük, Petrovics Krisztofer mérkőzés nélkül jutott tovább Kovács Márkkal szemben. A júliusi junior Eb-bronzérmes Gémes Levente már egy súllyal feljebb, a 70kg-osok között szerepel, de Budai Adrián a második menet elején feladni kényszerült ellene az összecsapást.

Az első versenynap szakmai véleményei

„A junior mezőnyben 21 összecsapásra került sor, és a selejtezők alatt a mérkőzések színvonala elég változatos volt, azonban több igen változatos mérkőzést is láthattunk. A junior Eb-résztvevők közül Frank Dániel és Gémes Levente is idő előtt fejezte be a mérkőzéseit,” foglalta össze röviden az első napot Törteli Ferenc.

„Megkezdődött a serdülő, és a junior országos bajnokság, viszonylag elég sok résztvevővel. Már az első nap is akadt minőségi mérkőzés a juniorok között. Kiemelném Frank Dánielt, a júliusi junior Európa-bajnokság óta is sokat fejlődött fizikailag, értéke a magyar ökölvívásnak,” nyilatkozta Füzesy Zoltán az eső versenynapot követően.

„Összesen 25 serdülő, 33 junior és 36 felnőtt női versenyző mérlegelt be a 2021-es magyar bajnokságra. A COVID miatti szigorítások a serdülő mezőnyt sújtották a leginkább, de az összlétszámon is látszik a járvány hatása. Az első napon 8 női mérkőzést rendeztek, 3 junior és 5 felnőtt mérkőzést. A felnőttek között Hámori Luca meccs nélkül jutott tovább, Lakotár Hanna viszont csak megosztott pontozással tudta legyőzni a másodéves ifi Megyeri Barbarát. Hoffmann Réka egy percet sem töltött a ringben, náluk megismétlődik a tavalyi döntő, mivel a másik ágon Fekete Bernadett szintén bejutott a döntőbe,” tette hozzá Seres Attila a nők első versenynapjáról.

„A ma kezdődött Utánpótlás Országos Bajnokságon 80 klub, 294 versenyzője mérlegelt be és indult harcba az érmekért. Az utóbbi évekhez képest pozitívum, hogy a serdülő és junior fiúknál a létszám növekedett, ami reméljük nem áll meg és pár év alatt eléri a kívánatos számot. A mai nap, a két ringben 51 mérkőzésre került sor, igazán nagy, színvonalas csatát még nem láttunk. Általában a jobb, kiemelt versenyzők a továbbjutás kérdését hamar dűlőre vitték, győzelmük veszélyben nem volt. A tapasztalatok szerint a bajnokság előrehaladtával a színvonal emelkedik, és magas minőséggel párosul,” nyilatkozta Dorkó Péter.


Közelgő események